Mange Afrikanske hoteller er vant til elefanter i baghaven, men at der kommer en flok spadserende gennem receptionen, skal nok få gæsterne til at vige pladsen i køen til dagens udflugtstur.

At hoteller i den Afrikanske bush har elefanter i umiddelbar nærhed, ja ofte inde på selve grunden, er et næsten normalt fænomen. Men at der kommer en flok på ti elefanter roligt vandrende gennem receptionen hører bestemt til sjældenhederne. Men ifølge The Telegraph sker det ofte i Mfuwe Lodge hotellet i Zambia’s Syd Luangwa National Park, at en lokal flok benytter hotellets skyggefulde lokaler som genvej, når de er på vej til deres foretrukne Mangotræer. Direktøren for Bushcamp Company, Andy Hogg er daglig leder af Mfuwe Lodge og har boet i Nationalparken siden 1982, men har aldrig set så tæt kontakt mellem elefanter og mennesker. – Hvert år i slutningen af november – beretter Andy Hogg – begynder elefanterne at komme igennem for at æde af vores vilde Mangoer. Og i de fire til seks uger hvor Mangoerne er modne kommer de hver dag.

Flokken ledes af Matriarken Wonky Tusk. Det interessante er –  fortsætter Andy Hogg – at det er vilde dyr og det kun er denne ene flok på 10 individer der kommer igennem. Elefanterne er vandret gennem hotellet alle de ti år det har ligget på stedet, og det menes at man ved et uheld er kommet til at lægge bygningerne på den rute, elefanterne i generationer har benyttet for at komme til deres foretrukne Mangotræer. Hotellet har en stab på omkring 150, men der har aldrig været uheldige hændelser mellem mennesker og elefanter. – Elefanterne er ikke aggressive – siger Andy Hogg – men vi tillader ikke hverken gæster eller stab at komme alt for tæt på, selv om billedet viser hvor tæt menneskene faktisk er på de store dyr. Det kan næppe overraske, at hotellets travleste tid netop er de fire til seks uger, hvor elefanterne er flyttet ind.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »