Danmark indtager en plads blandt de store vildmarksnationer. Det viser rapport, der gør status over verdens sidste vildmarksområder og udgiver Top 20 liste over de vigtigste vildmarksnationer

af Redaktionen Foto: RGSmedia.dk

Verdens vildmarksområder reduceres, og i dag er mere end 75% af jordens land- og kystområder påvirket af menneskelig aktivitet.

Det skriver tidsskriftet Nature, der henviser til rapport, der har set nærmere på verdens sidste vildmarksområder. Områder som rapporten hævder er vigtige af flere forskellige årsager.

Såfremt de lande, der råder over verdens største vildmarksområder vil udvise lederskab og beskytte klodens sidste upåvirkede områder, kan det alene sikre en tilstrækkelig stor andel upåvirket natur på kloden. Sådan lyder kommentar til den aktuelle rapport fra John Robinson, WCS Executive Vice President for Global Conservation at WCS and a co-author of the paper: “

 

KLIK og læs også: Kun 65 kroner

Ikke alene er de sidste vildmarksområder vigtige levesteder for en række dyre – og plantearter. De store uberørte områder spiller også en væsentlig rolle i hele klimadebatten.

Rapporten konkluderer, at de største vildmarksområder er koncentreret på få lande med Australien, USA, Canada, Rusland og Brasilien som de vigtigste nationer.

I de fem lande finder man hele 70% af verdens sidste vildmarksområder.

På en top tyve over de lande, der indeholder meget vildmark, poper Kongeriget Danmark op på en 12. plads, da rapporten ser på både land- og kystmiljøer indenfor Rigsfællesskabet.

Grønlands kystområder udgør et så stort areal, at det giver Danmark en placering blandt de 20 vigtigste vildmarksnationer. Lande som tilsammen råder over 80% af verdens sidste upåvirkede naturområder.

Dybhavsområder og antarktis regnes i rapporten ikke som vildmarksområder.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »