Tyske vildsvin kan stå over for massiv nedslagtning, hvis smittede vildsvin fra nabolandet krydser grænsen

Af Redaktionen

Såfremt smittede dyr fra nabolandet Tjekkiet krydser grænsen, kan det få alvorlige konsekvenser for de tyske vildsvin. I hvert fald hvis det står til Landbrugforeningen Deutsche Bauernverband, der kræver, at 90% af de vilde vildsvin i smitteområdet udryddes.

Læs også: Viden om afrikansk svinepest

Hvis der konstateres vildsvin smittet med afrikansk svinepest, bør der i følge landbrugsorganisationen straks etableres en risikosone, med en radius på 15 kilometer, hvor man bl.a. skal fjerne ni ud af ti vildsvin. Dette for at minimere risikone for at smittede vildsvin kommer i kontakt med andre vildsvin og ikke mindst husdyr besætninger med tamgrise.

Smitte gennem madaffald

De ønskede tiltag skal i følge Jagt og Jägere ses i lyset af den smitte, der har bredt sig i Tjekkiet efter Afrikansk svinepest overraskende blev konstateret i nabolandet. Måske som konsekvens af at en turist har efterladt smittet madaffald i områder med vildsvin. Måske som konsekvens af forsætlig handling, hvad der også er spekuleret i.

Læs også: Svinepest som terror

Udover oprettelse af de regulære dødszoner forlanger de tyske landbrugsforeninger desuden at der rundt om den udpegede områder oprettes en bufferzone, hvor man vil sætte ind med en række tiltag for at forhindre at smitten går ud af kontrol.

KLIK og læs mere om SVINEPEST

Del gerne artiklen hvor du ønsker...