En af Per Kauffmanns allerbedste jagtberetninger kan læses i Jagtbogen – Råbukken, hvor han beretter om jagt på svenske vildsvin 

Af Per Kauffmann

”Get me out into the night”, synger Michael Jackson sagte fra højttaleren, da jeg svinger bilen ned ad grusvejen til Sørens idyllisk beliggende gård ved Knislinge i Sverige.

Jacksons strofe er næppe henvendt på vildsvinejagt, men ikke desto mindre er det netop det, jeg håber, at Søren vil gøre i dag: tage mig ud i natten. Ikke blot fordi det er vidunderligt at være ude om natten, men også fordi det er på det tidspunkt, man har mulighed for at støde ind i et vildsvin. Og det er jo netop de svin, der er grunden til, at jeg har tilbragt en varm junidag i bilen ned gennem Jylland, hen over Fyn, på tværs af Sjælland og over vores fælles bro til det forjættede land, Sverige.

Forjættet, fordi de har vildsvin og oven i købet flere og flere af dem.

Af ligegyldige årsager er jeg lidt sent på den, for Søren har sagt, at jeg skal være ude klokken 22, og det er den meget snart. – Take me out into the night, er jeg derfor ved at sige som det første, da Søren tager imod uden for stuehuset.

Heldigvis besinder jeg mig og præsenterer mig i stedet. Søren inviterer inden for til en hurtig kop kaffe og en orientering om, hvad jeg bør og ikke bør de næste seks-syv timer.

Per Kauffmanns beretning om vildsvinejagt i Sverige fortsætter i Jagtbogen – Råbukken. 

KLIK og bestil her

 

Indhold:

Jagtbogen Råbukken

Forårsbjørn i Canada

Tryk og fuglejagt i Danmark

Kronhjort i New Zealand

Historisk danske elefantjagt

Vildsvin i Sverige

Gemse i New Zeland

Buejagt i Danmark

Pukkellaks i Canada

Tahr i New Zealand

Bukkejagt i Skotland

Bukkejagt i Danmark

Trofæopmåling

Drivjagt i Danmark

Cullhunt i Sydafrika

Tarpons Venezuela

Råbuk i Sverige

Wallery i New Zeland

Det er da ikke en spidsbuk

KLIK og bestil her

 

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »