I takt med den stadigt stigende bestand af ulve hos vore naboer i Tyskland, så har vildsvinene efterhånden ændret deres sociale adfærd

Af Peter Thisted

Den ændrede adfærd har man blandt kunne konstatere i den østlige del af Sachsen, hvor vildsvinene samles i større og større flokke (rotter). Det er nu ikke længere nogen sjældenhed at se 30 vildsvin eller flere på én gang.

Oprindeligt håbede man, at ulven ville være med til at holde bestanden nede, men det modsatte syntes rent faktisk at være tilfældet.

Også keilerne (orner) samles nu i større familiegrupper, og det gør det meget sværere for ulven at finde sig et offer, fortæller Lothar Jentschel, formand for Bautzen Jagtforening og fortsætter:

Vildsvinene er kloge dyr, og de har fundet en effektiv metode til at beskytte sig. Normalt er en rotte mellem ti og tolv dyr – og maksimalt 15. Men vi har her i området set rotter på over 48 grise.

Andre steder i delstaten har man også observeret den ændrede adfærd. I efteråret oplevede man mange store rotter på over 25 dyr under høsten.

Stigende antal markskader

Landmændene i området klager over, at antallet af markskader er stigende som følge af de store rotter med vildsvin.

Her mener Lothar Jentschel, at landmændene selv må bære en del af ansvaret, idet de efterhånden kun dyrker majs og raps, hvilket yder vildsvinene masser af beskyttelse og tillige mad gennem hele året.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 159)

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »