En svensk jæger var lidt for hurtig på aftrækkeren, da en stor skygge midt på natten viste sig på en foderplads anlagt for et stort vildsvin, der var spottet i området  

Af Redaktionen 13. august 2017

En jæger ved Dals-Eds kommune spottede først i august 2017 en stor vildsvineorne, som af jægere også omtales som en keiler.

For at lokke den store keiler på skudhold, valgte jægeren at placere lidt lokkemad i området, hvor det store vildsvin var spottet og allerede den følgende nat, var der pludselig bevægelse på foderpladsen.

Læs også: To i et skud

Vildsvinet var en elg

Klokken halv to skød han mod dyret, som han var overbevist om, var den store keiler. Desværre viste det sig, at det var elg. En et år gammel elg (årskalv), som også var lokket til af de lækkerier, der var udlagt til den store keiler.

Dagen efter den uheldige hændelse, meldte jægeren sig til politiet, der på pladsen undersøgte sagen, Her  vurderede de bl.a. at kødet fra den unge elg var uanvendelig til menneskeføde, da det havde ligger for længe på skovbunden. Det skriver Aftonbladet.se

Det svenske medie oplyser desuden at jægeren under afhøringen hævede, at han var helt sikker på, at det var det store vildsvin, som han havde skudt til.

Læs også: Svensk jæger forvekslede elgtyr med vildsvin

Om det betragtes som formildende omstændigheder, at jægeren var i god tro og meldte sig politiet, er usikkert. Men han slipper ikke for anklage om brud mod jagtloven.

Det er dog ikke kun svenske jægere, der i meget sjældne tilfælde kan vurdere situationen helt forkert under natjagt på vildsvin. Det vidner nedenstående hændelse om.

Klik og læs mere: Uheldig dansk jæger nedlægger to svenske køer

LÆS BUKKEOPSATS

– og se oversigt over de danske jægers største nedlagte vildsvin

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 159)

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »