Et opsat vildtkamera betragtes som et brud på jagtloven i Sverige. Der er i al fald således politiet i Gävleborg tolker loven

Af Peter Thisted

En jæger fra Hälsingland ansøgte for nogen tid siden om tilladelse til en lyddæmper.

Forrige uge fik han så et brev fra politiet med et afslag på ansøgningen – derudover fik han også besked på, at hans øvrige våbentilladelser blev inddraget, eftersom han var mistænkt for overtrædelse af jagtloven.

Manden forstod ikke, hvad i alverden de mente med brud på jagtloven. Men ud fra de anførte datoer i brevet fandt han ud af, at sagen hidrørte, at han havde opsat en vildtkamera.

Denne sag går helt tilbage til oktober 2012, hvor en elg blev fundet dræbt. Jægeren opsatte et vildtkamera ved den døde elg i håb om at få billeder af en bjørn eller en ræv.

Da han opsatte kameraet lagde han mærke til, at nogen havde savet elgens gevir af, og at der også var opsat et andet kamera på stedet.

Efter et par dage fik han et billede pr. MMS. Der var en sort hanske foran kameralinsen. Jægeren tog umiddelbart ud til pladsen, hvor han mødte to betjente og en mand fra länsstyrelsen.

– Politiet spurgte, om det var mine kameraer, og jeg bekræftede, at det ene var mit, fortæller jægeren til Svensk Jakt.

Politiet spurgte efterfølgende, om det var ham der havde nedlagt elgen. Det kunne han helt bestemt afkræfte. Elgen var formentlig blevet dræbt i kamp med en anden elg i forbindelse med brusten, forklarede han myndighederne.

Her supplerede manden fra länsstyrelsen imidlertid, at han mente, elgen var blevet dræbt af en bjørn. Han kunne desuden påvise, at stedet for angrebet kun var omkring 30 meter væk.

Politiet ændrede herefter sigtelsen til brud på loven om kameraovervågning.

Over for politiet henviste jægeren til anvisningerne fra kamerasælgeren for korrekt og lovlig opsætning af kameraet. Disse anvisninger var fulgt til punkt og prikke.

Politiet tog derefter kameraerne med, og siden havde jægeren ikke hørt en lyd fra politiet.

Han har nu 14 dage til at gøre indsigelser over for politiet – men da han ikke ved, hvad han egentligt har overtrådt, så har han meget svært ved at gøre en konkret indsigelse, og har derfor taget kontakt til sin advokat, som allerede har givet politiets behandling af sagen en meget skarp kritik, idet man ikke mener, at der her er pågået noget ulovligt.

dgjk-20

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »