10.799 vinger fra 668 lokaliteter indsendt fra i alt 380 jægere” tegner årets afskydning som også fordeles på hhv. arter og tidspunkt for nedlæggelse 

Af Thomas Kjær Christensen, DCE

Som det har stået på siden 1982, kører vingeundersøgelsen igen for ænder, gæs, vadefugle og måger. Som altid er det frivilligt og gratis at deltage og vi håber, at mange igennem sæsonen vil få tid til at indsende vinger til Aarhus Universitet på Kalø.

Flere tusind jægere har gennem årene deltaget i vingeundersøgelsen og har indsendt vinger til Kalø.

Deltagelse betyder ikke, at man skal indsende én vinge fra alt det fuglevildt man nedlægger, men kan man fra bare nogle enkelte jagtdage gennem sæsonen finde tid til at skære vinger af og lægge i vingekuverter, så er det et vigtigt bidrag.

Og grundlaget for jagtforvaltningen af vores fuglevildt bliver kun bedre, når vi ved lidt om den tidsmæssige fordeling for nedlæggelse af vildtet, samt får oplysninger om køn og alder.

Disse informationer få vi kun gennem vingeundersøgelsen, mens de samlede afskydningstal kommer fra Vildtudbyttestatistikken.

I sæsonen 2018/19 modtog vi i vingeundersøgelsen i alt 10.799 vinger fra 668 lokaliteter indsendt fra i alt 380 jægere.

I figuren kan man se det totale antal vinger for de enkelte arter, samt fordelingen af udbyttet gennem jagtsæsonen.

Af kortet fremgår det hvor i landet vingerne er ”nedlagt”. Vil man gerne se på de lidt mere detaljerede resultater, kan disse findes på hjemmesiden Fauna.au.dk under ’Jagt-og Vildtforvaltning/Vingeundersøgelsen.

På hjemmesiden findes også alle baggrundsoplysninger om hvordan man melder sig til og får tilsendt kuverter til at indsende vinger i, samt baggrundshistorien om vingeundersøgelsen.

Som sagt er vingeundersøgelsen en frivillig ordning og man binder sig ikke til at indsende vinger fra alle de fugle, man nedlægger.

Send ind efter jagter, hvor man har tid til at klippe vingerne af. Er man interesseret i at bidrage i den kommende sæson, så fremsender vi alle de vingekuverter, som der er behov for og betaler alle portoudgifter.

Indsend navn og adresse enten på mail til: vinger@bios.au.dk eller ring på tlf.: 87150000, så fremsendes kuverter og en vejledning.

Indsend vinger og deltag i årets lodtrækninger – septembers vinger tæller dobbelt

Alle som indsender vinger igennem jagtsæsonen, deltager i månedlige lodtrækninger om svenske EKA jagtknive.

Der udloddes én kniv for hver 1.000 vinger modtaget. Ved sæsonens afslutning trækkes der blandt alle indsendere en vinder af et gavekort på kr. 1.000,- fra DJ til Korsholm.

Vi har de seneste år haft en hovedpræmie på en 4-dages duejagt i England med Buhls Jagtrejser.

På nuværende tidspunkt ved vi ikke om dette fortsætter, da Buhls Jagtrejser er fusioneret med Gamekeeper og overvejer dette sponsorat. Vi krydser dog fingre for, at det kan fortsætte og at vi kan sende en ’vinge-jæger’ på duejagt.

– Alle vinderne af lodtrækningerne for sæsonen 2018/19 kan ses på vingeundersøgelsens hjemmeside.

Ser frem til at modtage vinger i sæsonen 2019/20.

Knæk og bræk

Thomas Kjær Christensen/AU-DCE

Annonce:

SHORTS FRA DEERHUNTER

Klik og læs mere om f.eks. shorts med strike 

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »