VitaePet er et kosttilskud til hund og kat, som stimulerer det naturlige immunforsvar og bl.a. styrker dyrenes egen beskyttelse mod flåt, lus og lopper

Af Netnatur. Foto VitaePet. Annonce

VitaePet er et kosttilskud til hund og kat, som bl.a. stimulerer det naturlige immunforsvar, styrker dyrenes eget forsvar mod flåter, lus og lopper samt udvikler en bedre pels og sundere hud.

Egentlig startede det med udvikling af et kosttilskud til cykelryttere. Men i dag er produktionen og firmaet VitaePet rettet ind mod produktion af et kosttilskud til hund og kat, som bl.a. stimulerer det naturlige immunforsvar og giver bedre beskyttelse mod flåt, lus og lopper.

Det forklarer Lukas Larsen, som udover at fungere som webudvikler også varetager firmaets kommunikation med pressen.

– I praksis fungerer produktet ved, at hunden eller katten efter længere tids indtagelse af vores kosttilskud begynder at udskille en særlig oliehinde på ydersiden af huden.

Lukas Larsen uddyber forklaringen:

– Effekten opstår ved at ViteaPet danner antioxidanter, som betyder, at lopper, lus og flåter ikke overlever længe nok i den naturlige oliehinde i pelsen, som styrkes ved ved tilførelse af kosttilskuddet. Det medfører, at parasitterne ikke i tilstrækkelig grad kan nå at bide sig fast og dermed genere hunden eller katten.

Firmaets presseansvarlige tilføjer, at den beskyttende hinde i dyrets pels typisk opstår omkring en måned efter man er begyndt at tilføre VitaePet til hundens foder.

Men kosttilskuddet er ikke kun designet til at styrke det naturlige immunforvar og skabe et bedre forsvar overfor flåt og andet utøj.

På hjemmesiden VitaePet.dk kan man læse, at produktet også kan mindske forskellige hudsygdomme, styrke kredsløbet og medvirke til at hund og kat generelt oplever mere velvære.

På hjemmesiden kan man desuden læse meget mere om produktet ligesom der er adgang til en mere udførlig indholdsfortegnelse og forklaring på hvorfor farmaceuterne bag udviklingen af VitaePet.dk har valgt at sammensætte tilskudsfoderet, som man har.

Herunder et kort resumé af produktet og de argumenter, der ligger bag sammensætningen og udviklingen af VitaePet.

LÆS Mere på VitaePet.dk

Omega-3(Lakseolie)

Omega-3 er en flerumættet fedtsyre, som kroppen er afhængig af. Eftersom hverken hunde eller katte selv danner disse essentielle fedtsyrer, er det nødvendigt at få dem tilført. Navnlig lakseolie anvendes i produktionen af VitaePet, da laks er særligt mættet med essentielle fedtsyrer

Omega-6 (Rapsolie)

Ganske som ved andre omega-fedtsyrer, er Omega-6 vigtig for kroppen og er derfor anvendt i VitaePet. Omega-6 fedtsyrer er en essentiel del af en balanceret kost, da de indeholder fedtsyren linolsyre (LA), som efterfølgende omdannes i kroppen til gammalinolensyre (GLA). Dette bidrager til vedligeholdelse af hundens eller kattens muskler og kredsløb.

Ingefær

Ingefær er en stængelknold, som har mange gavnlige effekter for helbredet. Ingefærens er kendt for at give en øget vitalitet og energi, og kan også lindre fordøjelsesgener, som fx oppustethed eller kvalme.

Særligt når det gælder ældre hunde og katte, er ingefær gavnlig, da det også bidrager til bedre bevægelighed i leddene, og kan modvirke gigtbesvær.

Gurkemeje

Det særlige virkestof i gurkemeje kaldes for curcumin, og kan hjælpe mod fordøjelsesproblemer, lindre leversygdomme og slidgigt, og er især kendt for at have en anti-inflammatorisk effekt. Curcumin kan også virke til at beskytte hudens celler mod oxidativt stress. Gurkemeje er nemt at tilføre i form af kosttilskud selv om det normalt kan være vanskeligt at give det til hunde og katte, da lugt og smag kan få dyrene til at afvise maden.

Sort peber

I VitaePet bliver der brugt sorte peberkorn, da peber kan stimulere stofskiftet og derved øge kropsvarmen midlertidigt og øge forbrændingen af kalorier.

Som med de andre krydderier i VitaePet, er sort peber også anti-inflammatorisk, og kan modvirke betændelse i kroppen. Det kan dermed hjælpe mod fx tandkødsbetændelse, men kan også være gavnlig for tarmslimhinden, som bedre kan optage de næringsstoffer, vitaminer og mineraler som er en del af VitaePet.

Sort peber indgår i ikke kosttilskud til katte …

D Vitamin

D-vitamin er ikke vandopløseligt, men derimod fedtopløselig og lagres derfor i kroppens fedtdepoter. Typisk får vi D-vitamin fra solens stråler, og i de solfattige måneder kan der opstå mangel på D-vitaminer, som er vigtige, for et velfungerende immunforsvar. Desuden kan indtagelse af D-vitamin have styrkende effekt på knogler, da det hjælper til at optage og udnytte calcium (kalk) og medvirke til et sundt tandsæt.

Yderligere kan D-vitaminer også være medvirkende til at opretholde en normal muskelfunktion, og er også medvirkende til at den normale celledeling i kroppen holdes ved lige. D-vitamin er yderst vigtige for dyrets velvære, særligt ældre katte og hunde

E Vitamin

E-vitaminet er en antioxidant, der beskytter kroppens celler mod oxidativt stress. F.eks. når kroppen udsættes for forurening og giftstoffer.

Derudover er E-vitamin også medvirkende til at stimulere immunforsvaret og hæmme sammenklumpning af blodplader, ligesom det bidrage til iltningen af kolesterol. Det er særligt dens antioxidante effekter, der gør, at den er en del af ingredienserne i VitaePet.

Når kroppen forbruger ilt, dannes der såkaldte frie radikaler, som kan være med til at ændre cellernes arveanlæg og derved få cellerne til at opføre sig anderledes eller ligefrem skadeligt.

Biotin B – 12

Biotin er livsnødvendigt for alle organismer, men er ikke et som hverken hunde eller katte selv kan danne.

Typisk optages biotin gennem kosten, men det kræver en sund og varieret kost. Biotin indgår i flere forskellige stofskifte-reaktioner og er vigtig for sukkeromsætningen, og omsætning af f.eks. fedt og kulhydrater.

Oplever man at ens hund eller kat taber ekstra mange hår, kan det skyldes mangel på biotin i kosten. Derfor indgår der biotin i VitaePet.

LÆS Mere på VitaePet.dk

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »