Mange hundeejere har oplevet, at hunden pludseligt står med en hængende hale og absolut ikke virker glad – og det er der også en grund til

Af Redaktionen

Halelammelse, der også kaldes water tail eller svømmehale, forårsages af en akut betændelse i halerodens nerver, og det opstår, når hundens bagende bliver kølet ned. 

Det er yderst smertefuldt for hunden, og halen hænger lige ned uden at logre. Hvis du rører ved hundens bagpart eller haleroden, vil hunden ømme sig. Den kan også have svært ved at sidde ned eller besørge.

Halelammelse forsvinder som oftest af sig selv i løbet af nogle dage, hvis man lader hunden hvile og holder den varm og tør. Hvis den har meget ondt, kan man give smertestillende og antiinflammatorisk medicin.

Tag kontakt til dyrlægen, hvis hunden har stærke smerter.

Water tail - halelammelse hos hund

 

Et varmt, tørt dækken er godt

Hunde, der får halelammelse, har tendens til at få det igen og igen.

For at forebygge halelammelse bør du derfor tørre din hund grundigt, når den har været længe ude i regnen eller svømmet/arbejdet i koldt vand.

Det kan stærkt anbefales at give hunden et tørt, varmt dækken på, når det er koldt eller vådt ude, især hvis den efterfølgende skal ligge i en kold bil. Der findes forskelige typer på markedet, som er gode til at absorbere fugten fra pelsen.

Hvis halelammelsen ikke går over af sig selv i løbet af nogle dage, bør du kontakte dyrlægen, eftersom symptomerne på halelammelse også kan være tegn på andre sygdomme og skader.  

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »