En ultimativ kombination af dufte og smag, og en gin der også kan nydes rent, har været dansk distilatørs mål med udviklingen af Woodhill Gin

af Redaktionen

– Næsten uanset hvor man befinder sig i verden er en af de korteste veje mellem mennesker en gin og tonic. 

Sådan lyder det fra Jeppe Skovbakke Juhl, rådgiver inden for international skibsfart, inkarneret gin-nyder og siden 2016 stifter og indehaver af Woodhill Gin, der kom på markedet i 2018.

Jeppe Skovbakke Juhl har gennem tiden oplevet stort set alt, hvad der er af gin-oplevelser. 

Alligevel har han ofte savnet en gin, der er så afbalanceret, at den også kan nydes rent – helt uden tilsætning af f.eks. tonic eller eller supplernede ingredienser. 

– Men når man ikke kan finde det, man søger, må man skabe det selv, resonerede Jeppe Skovbakke Juhl, der for seks år siden begyndte at arbejde med tanken om, at lave sin helt egen gin. 

” Jeg ville ikke bare nøjes med at skabe en standardgin eller en klassisk London dry gin, men derimod udvikle en nyfortolkning, hvor det traditionelle og jordbundne møder det mere eksotiske og eksklusive i et helt unikt harmonisk samspil.” Jeppe Skovbakke Juhl, Woodhillgin.com

– Mit mål været at skabe intet ringere end det ypperste inden for gin.

Først skulle han dog udvikle det, som han efterlyste.

Derefter skulle han sætte sin opskrift i produktion, så smagen forblev akkurat, som den var tiltænkt. 

– Gin og tonic har taget et stort skridt væk fra smagen af billig alkohol og grannåle og er nu blevet den foretrukne cocktail for mange. Men det er med gin, som det er med så meget andet. Det er en religion. Under udviklingen af Woodhill Gin har jeg tilstræbt en gin, der er så velafbalanceret, at den som alternativ til en Gin & Tonic også kan nydes rent, hvis man altså har lyst til det, lyder det fra idemanden bag den danske gin Jeppe Skovbakke Juhl

 

– Hvis nogen har den opfattelse, at det er en nem og lige vej at udvikle en gin ud fra en meget klar ide om duft og smag, må jeg skuffe dem. Det er det ikke. Det en en lang proces, hvor man kommer omkring en masse oplevelser. Både spændende smagsoplevelser og noget der smager decideret grint, lyder det fra Jeppe Skovbakke Juhl, der i processen fik inspiration fra naturen omkring ham. Strand, skov og landbrug var med til at bestemme udfaldet og det medførte bl.a. at asparges indgik i udviklingen. 

– Jeg elsker grønne, friske aspargs og i stedet for agurk, som anvendes i de fleste opskrifter, valgte jeg som den måske eneste udvikler i verden at bruge asparges, som det grønne, friske indslag i sammensætningen. Planten  tilfører en meget frisk smag og derudover synes jeg, det franske kælenavn for asparges er helt fantastisk: points d’amour, som betyder ’kærlighedsknopper’.

For den danske iværksætter og destillatør var det dog også helt afgørende at produktionen var baseret på den bløde engelske hvede-spiritus. Noget som han mener er en centralt for vellykket gin.

Efter cirka 1,5 års var den danske udvikler klar og havde fundet akkurat den smag, som han efterlyste. Han havde udviklet en gin, hvor de forskellige ingredienser understøtter hinanden uden at dominere på bekostning af balancen: En der også var så velafbalanceret, at den også kan nydes rent.  

Navnet på den nye gin var også på plads, omend der i processen var flere navne i spil. Det endte dog med Woodhill Gin, inspireret af Jeppe Skovbakke Juhls mellemnavn.

Navnet blev godt modtaget i både danske og engelsktalende miljøer og da inspirationen i høj grad var hentet i det kuperede terræn omkring Tisvildeleje “smagte” navnet Woodhill Gin efterhånde bedre og bedre.  

Woodhill Gin har vundet flere internationale priser for både smag og design

 

Herefter manglende Jeppe Skovbakke Juhl kun at finde det destilleri, som  skulle fremstille hans gin.  

Han valgte Thames Distillers Ltd i London, som gennem ikke mindre end otte generationer, har produceret gin af høj kvalitet. 

Men inden den proces var på plads og Thames Distillers Ltd var klar til at sætte prop på den første flaske Wood Hill Gin, gik der endnu 1,5 år med justeringer frem og tilbage. 

I foråret 2018 var Woodhill Distillery & Gin-entrepeneur ved Tisvildeleje endelig en realitet og kunne for første gange åbne dørene for publikum. 

– Heldigvis blev Woodhill rigtig godt modtaget. Faktisk helt i tråd med det som jeg håbede på. Det er nemlig med gin, som det er med gode venner og godt selskab. Det er noget man eftersøger og opsøger igen og igen. Og det oplever jeg også er tilfældet med dem, der har oplevet smagen af Woodhill Gin, lyder det fra Jeppe Skovbakke Juhl.

 

Woodhill Gin opskrift på en forfriskende distinkt gin og tonic.

  • 1 del Woodhill Gin
  • 2-3 dele god kvalitetstonic
  • En stilk frisk mynte
  • Tørrede enebær
  • Lavendelblomst
  • Isterninger

Hæld Woodhill Gin over isterninger og tilsæt din foretrukne tonic. Læg forsigtig ud, når der tilsættes tonic, og byg gradvis op. Et 2:1-forhold er et godt sted at starte.

Tilsæt en stilk mynte og to tørrede enebær, og pynt med en frisk lavendelblomst øverst.

Tag et sip eller to, smil og nyd det …

Læs mere om WOODHILL GIN

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »