Elfenben fra elefanter døde af naturlige årsager, bør kunne sælges på det internationale marked, lyder det fra Zimbabwe. Det internationale samfund er fortsat kritiske

KLIK og læs meget mere om AFRIKA

Af Redaktionen  

Lande vil legalisere elfenbenshandel

Flere lande i det sydlige Afrika ønsker i følge Sveriges Radio at legalisere handel med elfenben. 

Ønsket står i kontrast til, at bestanden af elefanter er i kraftig tilbagegang i flere lande pga reducerede levesteder og omfattende krybskytteri. 

Zimbabwe er et af de lande, der ønsker at løfte det internationale forbud mod elfenbenshandel, oplyser den svenske radiostation. 

KLIK og læs også: Botzwana genovervejer sit forhold til jagt på elefanter

Fra elefanter, der er døde af naturlige årsager

Når Zimbabwe slår på tromme for lovliggørelse af handel med stødtænder fra elefanter hænger det sammen med, at landet er i besiddelse af en elfenbensbeholdning til en anslået værdi af 300 millioner dollars.

En legalisering af handlen vil kunne indfri værdien og de mange millioner, som der med kunne tilgå Zimbabwes meget pressede statsbudget.

Myndighederne og fortalerne for legaliseringen påpeger, at mange af stødtænder kommer fra elefanter, som er døde af naturlige årsager. 

KLIK og læs også: WWF kan god understøtte trofæjagt

CITES er kritisk

Ivonne Higuero, som er generalsekretær for CITES, der administrerer den internationale konvention om handel med udryddelsestruede vilde dyr er dog skeptisk overfor det fremførte forslag. 

KLIK og læs flere artikler kategoriseret som CITES

I følge Sveriges Radio er han bange for, at ophævelsen af det internationale forbud vil betyde, at der vil ske en eskalering af den ulovlige forfølgelse af landet elefantbestand.  

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »