Naturen er under forandring. Også i Tyskland. Det måtte Niels Peter Andersen sande, da en jagt efter vildsvin, hjortevildt og muflon pludselig tog en helt anden drejning

Af Redaktionen Foto: Niels Peter Andersen

– Oprindeligt skulle vi på anstandsjagt efter svin, råvildt, dåvildt, kronvildt og Muffelwild – som er den tyske betegnelse for muflon: Europas eneste vildfår.  Men jagten i det nordtyske jagtrevir, 50 km syd for Schwerin, var ikke helt, hvad den har været, oplyser Niels Peter Andersen

– Der er kommet en tæt ulvebestand i området, hvilket er en af årsagerne til den svage aktivitet af vildt, som vi oplevede, da vi sad på anstand, lyder det fra den nordjyske jæger.

Men jagtmuligheder kommer og går og allerede den første morgen ser han tilfældigvis et eller andet underligt dyr lang i en af mange kanaler, der gennemskærer området.

image3-kopi

– Jeg undrede mig meget over hvad det var for et dyr. Men først efter lidt snak frem og tilbage med skovfogeden fandt vi frem til, at det var en Nutria (sumpbæver).

KLIK og læs mere om Sumpbæver

Synet af den sydamerikanske sumpbæver havde gjort indtryk og det blev hurtig turens helt store samtaleemne.

– Den sidste dag besluttede skovfogeden, at vi skulle jage noget utraditionelt, nemlig nutria, da vi ikke havde snakket om andet hele weekenden.

image2
Riflen blev skiftet ud med haglbøssen. Og herefter stod den på bæverjagt eller rettere sumpbæverjagt

– Jagten foregik ved, at vi pürchede langs grøfter og kanaler og efter adskillige spændende oplevelser med den store gnaver, kunne det lille jagthold gøre regnestykket op:

Det blev til fire styk i alt.

– Rigtig spændende jagtform, lyder det fra Niels Peter Andersen som tilføjer:

– Nu glæder vi os til at smage dem, da det skulle være en udsøgt delikatesse i Tyskland.

KLIK og se video: Ræv nedlægger sumpbæver

image1-kopi

Lidt om sumpbæveren:

Videnskabeligt navn: Myocastor coypus og på tysk kaldet nutria. I DK kaldes den sumpbæver

Tilhører gnaver familien og er planteæder

Invasiv art i både Danmark og Tyskland (Europa)

Stammer fra Sydamerika, men er oprindeligt indført som pelsdyr

Underminerer vandløb ved at grave, men kan også ødelægge dræn. Den kan i nogle områder være en konkurrent til andre, oprindelige arter

Den får 3-8 unger og bestanden bliver reduceret af naturlige årsager, hvis fx der kommer en hård vinter og vandløbene fryser til. Da bliver pladsen træng og fødekilderne reduceret og den er derfor et nemt offer for eksempelvis ræven.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »