Man risikerer alvorlig forgiftning, hvis man spiser ænder som er forgiftet med carbofouran, som myndigherderne vurderer er udlagt for at bekæmpe rovfugle og oddere

KLIK og læs stor SEKTION OM ANDEJAGT

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 141)

Af Miljø og fødevareministeriet 

Ukendte gerningsmænd har udlagt fisk indeholdende den ekstremt farlige nervegift, carbofouran ved en sø i den nordlige del af Store Vildmose ved Brønderslev.

Fødevarestyrelsen kan ikke udelukke, at giften kan have ramt ænder og andre vandfugle og fisk i området. Fødevarestyrelsen advarer derfor om, at det er særdeles farligt at spise fisk og ænder fra området.

Giften er ulovlig og brugen af carbofouran har været forbudt i hele EU siden 2008. Miljøstyrelsen vurderer, at giften kan være udlagt for at bekæmpe fredede rovdyr som rovfugle og oddere.

Ænder, der nedlægges på jagt i området mellem Vestbjerg, Brønderslev, Løkken og Pandrup skal af forsigtighedshensyn, destrueres og kun håndteres med nitril-handsker.

Man bør ikke bruge jagthunde til at opsamle ænder nedlagt på jagt i området, oplyser Miljøstyrelsen.

Miljøstyrelsen fandt de døde fisk i forbindelse med overvågning af vandmiljøet i området. Da man havde mistanke om forgiftning, indsamlede man prøver, som laboratoriet Analytech i Nørre Sundby efterfølgende har analyseret.

Miljøstyrelsen har taget yderligere vandprøver for at undersøge området for yderligere tegn på gift. Sagen er endvidere anmeldt til politiet.

Jagtsæsonen for ænder og andre vandfugle begynder i dag fredag 1. september.

LÆS også Netnatur.dk opdatering om giftsagen fra den 31. august – dagen før andejagten gik ind

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »