En giftsag, som myndighederne behandler i disse timer, kan få alvorlige konsekvenser for jægerne og deres jagthunde

KLIK og læs stor SEKTION OM ANDEJAGT

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 141)

Af Redaktion 31.08. 2017

LÆS pressemeddelse her

Ifølge Netnatur.dks oplysninger behandler Naturstyrelsen og Fødevarestyrelsen i øjeblikket forgiftning af et eller flere vandhuller omkring Åbybro i Nordjylland.

Vandmiljøet er muligvis forgiftet med et meget giftigt stof, der har været forbudt at besidde i Danmark i de sidste mange år.

Myndighederne frygter, at giftstoffet har bredt sig til vandhullerne og at det dermed kan udgøre en sundhedsmæssig risiko. Opmærksomheden retter sig også mod jægernes jagthunde, da det anvendte stof kan være så giftig, at det kan få alvorlige konsekvenser ved indtagelse af selv ganske små mængder. Men det ved man først med sikkerhed, når det er endelig afklaret, hvilken gifttype der er anvendt.

Politiet involveret

Hvordan myndighederne har tænkt sig at reagere på den forgiftning, der har fundet sted i et nordjysk vandmiljø er endnu usikkert, men da mange jægere allerede er på vej ud til berørte jagtområder, skal der lyde en opfordring til at udvise forsigtighed og holde sig orienteret. Bl. a. om hvilken gifttype, der er anvendt.

Hvem, der står bag forgiftningen, er der endnu ingen oplysninger om.

Ifølge Netnatur.dks informationer behandles den ulovlige forgiftning af politiet, der skulle være i besiddelse af de nødvendige beviser, der skal dokumentere den ulovlige forgiftning i en efterfølgende retsforfølgelse af eventuelle  mistænkte.

Forgiftning skulle ifølge vores oplysninger været rettet mod især mårdyr, da man skulle have anvendt forgiftede fisk. Sandsynligvis fordi mårdyrene  har været anset som en trussel mod fuglevildtet i området. Men også dette må efterfølgende bekræftes.

Vi har i dag kl cirka 15 forsøgt at få en kommentar fra Naturstyrelsen. Dog uden held, men vi forventer officielle informationer om sagen senere på dagen og har anmodet Fødevarestyrelsen om snarest at udsende en pressemeddelse eller lignende.

Herfra skal der dog allerede nu lyde en opfordring til de jægere, der skal på jagt i Nordjylland om at udvise forsigtighed og holde sig orientere i sagen.

Apportering i området bør f.eks. tilgås med forsigtighed. Også selv om det endnu er usikkert, hvilken type gift der er anvendt.

Netnatur.dk vender tilbage så snart der er nyt i sagen …

Læs også: Tre rovfugle døde af forbudt giftstof

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 131)

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »