Danske buejægere – organiseret i FADB – takker nej til forslag om fusion med Danmarks Jægerforbund

Af Redaktionen

Foreningen af danske buejægere (FADB) overlever som selvstænding organisation. Ved en ordinær generalforsamling i FADB blev der ikke skaffet det flertal, der skal til for at gennemføre en fusion med Danmarks Jægerforbund (DJ).

Det oplyser DJ og hjemmesiden for FADB.

LÆS OGSÅ:

BUEJÆGERE ØNSKER MERE DEBAT OM FUSIONSPROCES MELLEM DJ OG FADB

Som konsekvens af det nedstemte forslag valgte det meste af bestyrelsen i FADB at trække sig, og foreningen fortsætter herefter med ny bestyrelse.

Stemningen på generalforsamlingen i FADB – hvor 87 var mødt op, for at afgøre foreningens fremtid og skæbne – bliver på buejægernes hjemmeside betragtet som intens. 57 stemte for en fusion med DJ, mens 31 stemte for forslaget om at bevare foreningen. Dermed kunne der ikke sikres det flertal på 2/3, som fusionsforslaget kræver.

DJ-formand Claus Lind Christensen havde ellers gerne set FADB-medlemmerne under vingerne på Danmarks Jægerforbund. DJ-formanden hører til blandt dem, som mener, at buejagten vil stå stærkere, hvis fremtiden varetages af Jægerforbundet.

Han oplyser, at FADB’s afgørelse vil medføre, at Jægerforbundet nu vil sætte øget fokus på buejagten i Danmark i eget regi.

Forbundet vil bl.a. nedsætte et buepolitisk udvalg, som skal arbejde med den danske buejagt ligesom forbundet vil søge medlemskab af EBF (European Bowhunting Federation).

Kirsten Andersen, der havde stillet forslag om at bevare FADB, er konstitueret som ny formand for FADB efter Jørgen Vester valgte at træde af til stående applaus for sin store indsats i Foreningen Af Danske Buejægere.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »