Nordamerikansk prærieulv – coyote –  kan minde om en ulv, og kaldes også for prærieulv, men er ikke nær så stor selv om størrelsen svinger alt efter levested og fødegrundlag

Af Redaktionen

Den nordamerikanske prærieulv nedlægges kun undtagelsvist af danske jægere. Selv blandt de største trofæsamlinger kan det være langt mellem udstoppede prærieulve, selv om arten hører til blandt de mest talrige rovdyr på det amerikanske kontinent.

Måske er det lidt med prærieulven, som det er med ræven. Den er i hvert fald blandt danske jagtrejsende blevet lidt det glemte trofæ … 

LÆS OGS: Ræven – de glemte trofæ

Forklaringer på de få udstoppede prærieulve i danske jægerhjem, kan det være flere af, men antagelig bunder det i, at tilrejsende jægere har fokus på andre arter under jagtrejsen. Arter som f.eks. bjørn og elg, men selv om en udstoppet bjørn eller “moose” pryder ethvert jægerhjem, står en udstoppet prærieulv ikke i skyggen af andre vildtarter.  

Prærieulven kaldes for Coyote – et udtryk, der også anvendes om en person, der anses som fej, da de første europæer i Nordamerika må have oplevet prærieulven som en, der manglede mod og måske var en lille smule fej.

Prærieulvens europæiske pendant er guldsjakalen … 

KLIK og læs også: Jagt på Coyote i USA

Prærieulven optræder i adskillige underarter og tilhører hundefamilien og opnår en kropslængde på 70-97 cm og en hale på 30-38 cm. Vægten angives ofte til mellem  9-20 kg. og tæven føder ungerne i en hule, som typisk er placeret under jorden.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »