Erik Poulsen, journalist og kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre, mener at ulvekoblet ved Ulfborg og Holstebro må væk eftersom DCE påpeger, at ulvene står bag langt de fleste ulveangreb på naturplejefår i området

Af Redaktionen

– Ulveforskeren gør en regulering af problemulve i Stråsø-koblet som konsekvens af de gentagne husdyrangreb i den vestjyske ulvezone til et spørgsmål om ‘alt eller intet’.

Det siger Erik Poulsen, redaktør af facebooksiden ‘Her er ulven i Danmark’ og kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre.

– Det er da også urealistisk at forvente, at det er let at skelne husdyrdræbere fra andre ulve i et kobbel.

Klik og læs mere: Ulvepar står bag adskillige drab

– En bortregulering af hele koblet er derfor desværre nødvendigt, selv om det kunne være undgået, hvis myndighederne havde grebet effektivt ind, allerede da husdyrangrebene begyndte, og før parret fik hvalpe, skriver Erik Poulsen.

Erik Poulsen, kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre og er blandt jægere og landmænd og andre med interesse for ulve i Danmark især kendt for sine mange indlæg til debatten

Han kritiserer, at det i notatet fremstilles som om, at det i Tyskland endnu ikke er dokumenteret, at problemulve gentagne gange har forceret anbefalede beskyttelseshegn.

– Det er ikke korrekt. Officielle oversigter fra Tyskland viser, at ulve i flere tilfælde har dræbt husdyr bag ulvesikrede hegn. Oven i købet også i folde med vogterhunde.

– Det er derfor, at man i Tyskland arbejder med krav om endnu højere hegn, ligesom den tyske regering ønsker en bedre regulering af ulve i Europa, slutter  Erik Poulsen.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...