En opfordring fra Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen til Vildtforvaltningsrådet har medført, at der nu er opstået flertal i rådet for at tillade falkejagt i Danmark …

Af Redaktionen

De danske falkonerer kan klappe sig selv på skulderen. En meget lang kamp for falkejagt i Danmark nærmer sig en afslutning.

Et flertal i Vildtforvaltningsrådet (VFR) er på mødet d. 13. juni 2017 blevet enige om at anbefale en forsøgsordning med falkejagt.

Læs også: Falkejagt tæt på lovliggørelse 

Landets nuværende regering har før brudt med Vildtforvaltningsrådets indstiling, og der er næppe tvivl om, at ministerens henvendelse var et vip med en vognstang om, at rådet skulle anstrenge sig for at finde en løsning på falkejagt i Danmark.

Falkejagt har dog i mange år været et særdeles følsomt område for flere af rådets medlemmer – ikke mindst Dansk Ornitologisk Forening (DOF) og bemærkes skal det, at det ikke er et enigt råd, der står bag indstillingen.

Noget kan dog tyde på, at DOF’s betænkeligheder efterhånden er fundet for lette i takt med den teknologiske udvikling har arbejdet til fordel for falkejagtsagen. Chipmærkning, DNA-kontrol og pejl, der gør det nemmere at spore de fugle, der måtte slippe fri, har med tiden udhulet i hvertfald nogle af de betænkeligheder, som har været fremført af DOF.

Bevaringsværdig kultur

Desuden har FN udpeget falkejagten som særlig bevaringsværdig kultur og i flere danske byer anvendes trænede rovfugle allerede til at jage måger og råger væk fra uønskede områder. Ikke mindst sidst nævnte har gødet forståelsen for brug af rovfugle til jagt og bekæmpelse af fugle i området, hvor de ikke er ønskede.

Klik og læs synspunkt fremført at Pia Adelsteen, folketingsmedlem og miljøordfører for Dansk Folkeparti

Slip falkene ind mod de støjende råger og måger

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »