Hvad sker der lige med kronhjortene i Den Jyske Ås? De tre største giganter på TOP 10 Alletiders stammer alle fra den mindre højderyg i Nordjylland

Kronhjort top 10 – tre af de største er nedlagt ved Giganternes Højderyg

Af Redaktionen

De tre øverste pladser på Top 10 Alletiders for kronhjort er alle besat af hjorte nedlagt i området omkring den Jyske Ås: Et højdedrag i Vendsyssel, som strækker sig fra Dronninglund og cirka 25 km mod nordvest til Østervrå

Den jyske ås går gennem dermed Dronninglund Storskov, Allerup Bakker hvor Storstensbakken, Voldene og Skelbakken, alle over 100 meter høje, er beliggende.

Også Pajhede Skov, hvor den 112 meter høje Søhedens Bakke er beliggende, er en del af Den Jyske ås, hvor  Knøsen, en ca. 136 meter høj bakke regens som områdets højeste punkt.

Meget tyder på at området omkring den Jyske Ås er i stand til at udvikle ekstra store kronhjorte.

Allerede i 2013 kunne vi her på siden berette om en jyske ås-hjort, som på det tidspunkt stod til at bryde den magiske grænse på 200 CIC point.

LÆS også: 200 POINTS HJORT NEDLAGT I MIDTVENDSYSSEL HJORTELAUG

Ovennævnte hjort er ikke på lisen over TOP 10 Alletiders, da den i lighed med en helt masse andre toptrofæer ikke er sendt til optagelse på nævnte oversigt, som opdateres løbende.

Optagelse til TOP 10 Alletiders kan ske ved brug af mailadressen:

info@netnatur.dk

Af indlysende årsager er Top 10 listen derfor et øjebliksbillede. I morgen kan situationen se anderledes ud.

Dette rokker dog ikke ved den bemærkelsesværdige situation, at tre af de 10 største hjorte på TOP 10 Alletiders alle stammer fra et forholdsvist lille område af det danske landskab, som i dag rummer så talstærk bestand, at de danske jægere leverer omkring 10.000 nedlagte krondyr til den årlige vildudbytteoversigt.

KILDE: DCE

 

Forklaringeren på at hjortene i Den Jyske Ås er overrepræsenteret på TOP 10 Alletiders bunder ikke i at denne redaktionen holder til midt i områder. Der er ikke større afstande fra Thy og Sjælland end der er fra Dybvad og Allerup. Al information sker online og via ovennævnte adresse.

Herunder TOP 10 Alletiders.
For at se de største kronhjorte og dåhjorte skal man bladre gennem afsnittet med bukke nedlagt i Danmark og i udlandet af danske jægere.
KLIK på firkant nederst til højre for bukken for at se den digitale udgivelse i stort format

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »