Robotter sættes ind mod Australiens mange millioner forvildede katte, som allerede har udryddet flere oprindelige dyrearter

Af Redaktionen27. december 2017

Katte er stort problem for det oprindelige dyreliv i Australien. Det har betydet, at myndighederne har iværksat  kampagne, der skal reducere den indførte huskat i antal.

Læs også: Australien erklærer de vilde katte for krig

De mange millioner forvildede katte – estimeret til 18 millioner – presser det oprindelige dyreliv og kattene menes at stå bag udryddelsen af flere oprindelige arter.

Desværre har dette været nemmere sagt end gjort. Almindelig jagt og bekæmpelse med fælder har ikke givet det ønskede resultat og derfor iværksættes der nu nye tiltag.

Giftrobotten, som nu anvendes i Australien, kan aflæse om det er en kat eller et andet dyr, som går forbi. Læs f.eks. artikel fra 2016 i The Guardian

Robboter med gift

En robot, der sprøjter med gift, sættes derfor ind i kampen, oplyser Jaktogjeger.se

Den udviklede giftrobot er i stand til at aflæse de dyr, som går forbi. Og er der tale om en kat, sprøjter den gift på katten.

Når katten efterfølgende slikker pelsen, dør den.

Giftrobotten testes nu i en nationalpark i det sydlige Australien. Her håber man, at tiltaget kan hjælpe en lille og truet kænguruart for at havne i kløerne på kattene.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »