”Shoot Them”, sagde Linda fra Baltikum til DJ-formand og den klare udmelding blev efter DJ-formandens eget udsagn udslagsgivende for Jægerforbundets vildsvinepolitik

Af Netnatur.dk

Hvem er Linda? Og er det Linda fra Baltikum, som mere eller mindre har dikteret DJ’s opsigtsvækkende vildsvinepolitik?

Det har flere spurgt sig selv om efter Radio 24/syv’s  interview af Claus Lind Christensen, som er formand for Danmarks Jægerforbund.

Interviewet foregik under en rævejagt i Nordsjælland, og i interviewet satte formanden lytterne ind i Jægerforbundets faglige arbejde.

Muligheden opstod bl.a., da samtalen cirka 39 minutter inde i udsendelsen kom ind på forbundets nye vildsvinepolitik.

Jægerforbundet er nemlig drejet rundt på en tallerken og stik mod eget grundsyn, har forbundet besluttet, at den lille bestand af danske vildsvin skal bortskydes. Ansvarsfuldt, forkasteligt eller forhastet. Det kan man mene om, hvad man vil …

Læs også: Afhandling frifinder vildsvin som spreder af afrikansk svinepest

Mere interessant er det at vide, hvilke overvejelser, der ligger til grund for DJ’s kovending i forhold til spørgsmålet om vildsvin i Danmark.

Og det løftede formanden slører for under interviewet med den populære radiokanal.

Her forklarer Claus Lind Christensen, at en opringning til en jæger fra Baltikum, (Estland, Letland og Litauen) som hedder Linda, var udslagsgivende for forbundets vildsvinepolitik.

Linda havde nemlig en klar melding på bare to ord, som var til at forstå og Lindas budskab lød i følge formanden som følger:

“Shoot them!”

Lindas klare budskab gjorde indtryk på formanden, da budskabet kom fra én, som DJ formanden hævder elsker vildsvin og vildsvinejagt.

Man kan lytte til interviewet på Radio 24/7 eller se uddraget af den specifikke snak om jægerforbundets faglige indgang til vildsvineproblematikken herunder.

Radio 24/7: 

Jægerforbundet er gået ind på, at man skal bortskyde vildsvin i Danmark. Kan du forklare, hvordan man (Danmarks Jægerforbund red.) er kommet frem til den konklusion?

Claus Lind Christensen:

Det kan jeg faktisk rigtig godt. Fordi den situation, der er i Europa lige nu med Afrikansk Svinepest, som jo er det, der hærger blandt vildsvinene … det er en alvorlig situation – også for vildsvinene.

Vi ønsker ikke, at sygdommen skal få bid -, så at sige –  i Danmark ved, at der opstår vildsvin i Danmark for nuværende.

For jeg skal skynde mig at sige, at Danmarks Jægerforbunds HELT grundlæggende holdning er jo, at vi ønsker vildsvin i Danmark.

Men med den situation, der er lige nu, ønsker vi faktisk at begrænse bestanden af vildsvin i Europa så meget indtil, at der enten findes medicin til de tamme svin eller man får spredt vilsvinene så meget, at sygdommen dør ud.

For de dør og de dør rigtig meget.

Og man kan sige: Hvor har jeg den information fra?

Igen her; der taler jeg med europæiske jægere.

Jeg havde en rigtig god samtale med en af mine kollegaer i en af de baltiske lande – Linda hedder hun – som er en af de jægere i Europa, der ved næsten allermest om det her.

Hende ringede jeg til og sagde:

Linda: Nu skal du høre. Situationen er sådan og sådan i Danmark.

Hvad er de bedste råd til os danske jægere?

Hun havde – på trods af, at hun er jæger … på trods af, at hun elsker vildsvinejagt, … der havde hun to ord til mig:

“Shoot them”.

Det var en meget klar melding fra en, der har erfaring på området.

Så den situation vi er i nu, er for nuværende, og der holder vi altså bestanden af svin nede. Og det tror jeg er rigtigt.

Og det er ikke bare for eksportens skyld. Det er også for vildsvinenes skyld. Men på et tidspunk skal vi have vildsvin i Danmark. Det tror jeg på.

https://www.facebook.com/netnatur/posts/1727363083980865

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »