Sydafrikas miljøminister opfordrer til “New Deal for Wildlife” og anbefaler stop for jagt på opdrættede løver

Af Redaktionen

Et forbud mod kommerciel handel mod opdrættede sydafrikanske løver kan være lige rundt om hjørnet. Det samme gælder kommerciel opdræt af løver.

Det oplyser dyrettighedsorganisationen Aimalwellnessaction.org i udsendt pressemeddelelse d. 2. maj 2021.

Det er den sydafrikanske miljøminister Barbara Creecy, der opfordrer til “afslutning af visse umenneskelige og uansvarlige produktionsmetoder i forbindelse med opdræt af løver.

Det gælder produktion af løveunger til turisme og “klapning”, trofæjagt og salg af knogler fra nedlagte eller aflivede løver til Asien.

LÆS OGSÅ BUISNESSDAY: Captive lion breeding should be banned, Barbara Creecy says

Dermed kan ministerens intentionen være dødsstødet til en årelang diskussion i jagtmiljøet, hvor holdeningen til jagt på fangeskabsløver i høj grad har delt vandende. Ikke mindst internationalt har der været meget fokus på jagt- og produktionsformen.

Tilhængere har hævdet, at opdræt af løver blot er en produktionsform i lighed med opdræt af svin, kreaturer og fjerkræ etc.

“Sydafrika blander sig ikke i USA og Europas opdræt, hvorfor skal vesten så blande sig i Sydafrikas? ”

Hos kritikerne og ikke mindst i den kritiske presse har man set anderledes på det. Her har navnlig jagtformen været i fokus og den har med tiden fået navnet dåseløvejagt.

Det nedladende udtryk bunder i, at ligheden mellem jagt på opdrættede løver og “rigtig” og bæredygtig jagt på Afrikas vilde løver ikke menes at tåle sammenligning.

I følge aktuelle skrivelse har Afrika løver mistet en meget stor del af deres oprindelige leveområder og estimeret er der kun omkring 20.000 vilde løver tilbage i hele Afrika. Den faldende bestand har været anvendt som argument for både stop og fortsættelse af jagt på opdrættede løver. 

En af årsagerne til, at løvefarmenes produktionsmetoder er havnet på ministerniveau bunder ikke kun i et spørgsmål om rigtig og forkert. Det er også et spørgsmål om Sydafrikas image og ansigt ud ad til.

Den nuværende løvejagt menes i “i høj grad at skade Sydafrikas omdømme og Sydafrikas position som førende inden for bevarelse” lyder det i skrivelsen, der citerer landets miljøminister for at sige, at hun vil sikre den nødvendige høring inden implementeringen gennemføres

LÆS OGSÅ:

JÆGERE BRUGER UDFLUGTER OM DERES ”DÅSELØVEJAGT”

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »