Vildsvin er blevet en udfordring syd for landegrænsen, hvor både landmænd og haveejere har fået alternative bekæmpelsesmidler på den politiske dagsorden

Af Redaktionen

Bestanden af vildsvin syd for den dansk-tyske grænse er eksploderet.

Faktisk regner man med, at bestanden alene de sidste ti år er fordoblet, og udbyttet opgøres nu til 130.000 nedlagte vildsvin.

Det oplyser Flensborg Avis. 

Og det er ikke kun for at reducere risikoen for at sprede afrikansk svinepest, at myndighederne nu argumenterer for øget jagtpres.

Hjemsøger haver

Vildsvin er også et problem i f.eks. Itzehoe, der ligger godt 100 kilometer syd for den dansk-tyske grænse.

Her går vildsvin på jagt efter regnorme og rødder i private haver og graver derved bogstaveligt talt græsplæner og bede op, så det hele ligner en pløjemark, skriver Flensborg Avis.

At sætte hegn op har kun den effekt, at svinene søger mod andre og ikke hegnede områder og på den måde flytter man bare problemet rundt i byen, forklares det.

For at imødekomme kritikken og finde en løsning på de nærtgående vildsvin og for at minimere risikoen for at sprede afrikansk svinepest – hvis den på et tidspunkt kommer til Tyskland – overvejer de tyske myndigheder nu alternative reguleringsmetoder.

Bl.a. diskuteres det om brug af fælder og nat-kikkertsigte skal sættes ind mod de mange vildsvin, der oplever kronede dage, da landbrugsafgrøder som majs yder svinene både føde og beskyttelse en stor del af året.

Om et øget jagttryk så bliver et tveægget sværd, vil tiden så vise. Læs ØGET JAGT GIVER FLERE VILDSVIN

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »