Kun én ud af fem nordjyder mener det er godt, at ulven er kommet til Danmark. Det viser ny undersøgelse, som også påpeger, at folk i København er de mest positive

Af Redaktionen

Under overskriften ”Ulvens komme splitter danskerne”, bringer Altinget.dk i dag resultatet af en undersøgelse, som mediet har fået udført af Norstat.

Undersøgelsen viser, at der er store regionale forskelle på hvad borgerne mener om ulve i den danske natur.

I følge undersøgelse udført på vegne af Altinget.dk mener 7 procent, at ulve i Danmark udgør et problem, mens en næsten lige så stor gruppe på 35 procent mener det modsatte. 28 procent svarer ved ikke.

Mest positive er man på Sjælland og i hovedstadsregionen samt i region Syddanmark.

Med forbehold for mindre aflæsningsfejl mener mellem 35-40% af de adspurgte i de tre nævnte regioner, at det er godt, at ulven er kommet til Danmark.

Hovedstaden markerer sig i forhold til de øvrige regionen med, at kun cirka 25% mener det er et problem, at ulven er komme til Danmark.

Mest skeptiske er midt- og nordjyderne.

I Midtjylland er det end ikke en ud af tre, der mener det er godt, at ulven er kommet tilbage. 45% mener også det er problem.

Mest markant i forhold til det totale billede er dog Nordjylland.

I regionen mener kun én ud af fem, at det er godt, at ulven er komme tilbage. Over halvdelen mener det er et problem, at ulven er komme tilbage.

Læs også: Ulve og partifarve

Netnatur Kommentar: 

Afslutningsvis skal det naturligvis nævnes, at den slags undersøgelser skal tages med et gran salt. Man får som  bekendt svar, som man spørger til.

Og i undersøgelsen har man spurgt:Hvilket af følgende udsagn er du mest enige i?

  •  Det er godt, at ulven er kommet til Danmark
  •  Ved ikke
  •  Det er et problem, at ulven er kommet til Danmark

Men man kan i princippet være enig i både et og tre  – selv om de aflæses vidt forskelligt. Altså at man mener det er godt, at ulven er vendt tilbage, men at det også er et problem – eller en udfordring, som det vel hedder på nydansk.

https://www.facebook.com/netnatur/posts/1706770432706797

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »