ikZMbpjkHR0

Sørg for at have sikkerheden helt i orden, når du skal indskyde din riffel – det kan så let gå rigtig galt, som det ses her

Af Ib Nordentoft Andersen (arkiv)

Bestyrelser og brugere af landets desværre alt for få skydebaner har vel ofte oplevet en vis frustration, når lovens lange arm stiller nogle tilsyneladende overdrevne og unødvendige krav til skydebanernes indretning og generelle tiltag omkring sikkerheden.

Men den følgende video, der ved første gennemgang måske kan virke noget konstrueret eller måske direkte forfalsket, viser ved en nærmere analyse af et enkelt sekund af hændelsen, at det kan være direkte livsfarligt at anvende improviserede skydebaner.

Her er hvad der kunne være blevet skyttens sidste sekund, men han slap tilsyneladende med en grundig hovedpine og lærestreg.

Sekund for sekund

Pas nu på under indskydningen!

Sekund 4 i filmklippet. Her går skuddet af og man kan se hans højre skulder er rykket tilbage af rekylen. Bemærk der er helt mørkt bag målskiven.

Pas nu på under indskydningen!

Sekund 4 i filmklippet. Her har projektilet netop truffet målskiven og lidt støv ses tydeligt bag og lidt til venstre for målet.

Pas nu på under indskydningen!

Sekund 4 i filmklippet. Projektilet er rikochetteret fra bagstoppet og har netop ramt jorden nogle få meter foran skytten og er på vej mod hans hoved. Opspringet ses i overgangen mellem de grå og grønne områder.

Pas nu på under indskydningen!

Sekund 4 i filmklippet. Projektilet har netop ramt skyttens kasket, der er ved at flyve af. Støvskyen bag målet er blevet lidt mindre, mens støvskyen fra opspringet er blevet lidt større.

Pas nu på under indskydningen!

Sekund 5 i filmklippet: Skyttens kasket, med rødt fór, er røget af hovedet og støvskyen fra opspringet er ved at spredes og bevæge sig mod venstre, hvilket indikerer jævn til frisk vind fra højre og lidt bagude for skytten.

Pas nu på under indskydningen!

Sekund 27 i filmklippet: Ups! Såret er overfladisk, hvilket indikeres af den ret ringe blødning fra et område, der ellers har en tendens til at give kraftige blødninger. Men dette er helt sikkert en meget heldig skytte.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...