Prikbladet perikon, som er en 40-60 cm urt, er udbredt over det meste af Danmark, og findes  på overdrev, vejkanter og i lysåbne skove

Af Redaktionen

Prikbladet Perikon (Perikum) er en gammel lægeurt, som munkene anvendte til flere forskellige formål.

Én af de nok mere specielle var, at planten havde en god virkning på en vordende brud. Bruden skulle have en portion mixtur på sin bryllupsdag, så hun ikke blev for “vild” på selve bryllupsnatten.

I dag anvendes ekstrakt af planten mod lettere depression, og den bliver også kaldt for “den grønne lykkepille”. Så man kan med andre ord kun blive glad af at drikke perikon snaps!

Sådan gør du

Pluk cirka 2 dl af de gule blomsterknopper (undgå udsprungne blomster), som så fyldes på en flaske neutral snaps eller vodka.

Lad det hele trække i 2-3 uger, hvorefter snapsen filtreres og her efter stilles den til lagring på et mørkt sted. Vent mindst 4 uge med nyde snapsen – og gerne lidt længere. Snapsen vinder dog ikke nævneværdigt ved flere års lagring.

De gule blomsterknopper indeholder et rødt farvestof, og er man rigtig heldig, så kan man efterfølgende stå med en flot, klar og rød snaps.

Perikonsnaps

Snapsen har et let sødlig smag, og passer fortrinligt sammen med ost.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...