Rune Kjærgaard Lange går efter at blive præsident for Danmarks Naturfredningsforening (DN). Dermed er der lagt op til kampvalg, da Enhedslistens miljøordfører går efter samme post

Af Redaktionen. Foto: Facebook, Rune Kjærgaard Lange

“Den 7. april er der valg. Valg til ny præsident for Danmarks naturfredningsforening.
Jeg stiller op.”

Det skriver Rune Kjærgaard Lange på sin Facebook væg.

Også Enhedslistens miljøordfører Maria Gjerding går – med støtte fra nuværende formand – efter posten som præsident for Danmarks støste grønne organisation.

Læs også: Maria Gjerding stiller op som DN-præsident

” Det kan godt være, at Maria Reumert Gjerding har flest likes på Facebook, men jeg kender Danmarks Naturfredningsforening bedst, siger Rune Kjærgaard Lange til Altinget.dk

Rune Kjærgaard Lange holder af at fiske, se på fugle og finde sjældne planter, kan man læse på DN’s hjemmeside

Desuden hævder Rune Kjærgaard Lange, at han er fri af partipolitik.

På sin Facebook væg skriver han desuden følgende:

” Det har været et nemt valg for mig at beslutte at stille op. For jeg brænder for naturen, miljøet og klimaet. Og for organisationen Danmarks Naturfredningsforening.”

“De sidste par dage har der været vældigt meget blæst om min modkandidat, fordi en kendt politikker fra Enhedslisten også har meldt sit kandidatur. Her kommer så lidt om hvem hun er oppe imod.”

“Jeg glæder mig til valgkampen. Og er glad på foreningens vegne over at vi nu er flere kandidater til posten.Det ville være mærkeligt andet og foreningen har fortjent et kampvalg. ”

“Der kan nå at melde sig flere kandidater endnu, for fristen for at melde sig er den 24 februar. Indtil da, holder jeg vejret spændt.”

“Det er DNs medlemmer der skal vælge Præsidenten og når valgkampen officielt går igang, efter den 24 februar, vil jeg gøre mit til at medlemmerne af repræsentantskabet beslutter at sætte deres kryds ud for mit navn på stemmesedlen.”

Til Altinget.dk udtaler Rune Kjærgaard Lange desuden:

”Det er hammer ærgerligt, at partipolitik i dag er blevet sådan, at hvis man er rød, er man grøn. Og hvis man ikke er grøn, er man blå. Det er simpelthen ikke rigtigt. Det ligger mig meget på sinde, at DN skal kunne samarbejde med alle politikere og borgere uanset deres politiske ståsted.”

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »