Den største svenske bukkeopsats – målt i kilo og gram – var kun et støvfnug fra at skubbe rekordholder fra 1982 af pinden

LÆS også: NETNATURSHOPS UDSTYRS-FORSLAG TIL BUKKEJAGT

Af Redaktionen (Foto: Arkiv)

Joacim Rickling, der i slutningen af ​​september nedlagde en drømmebuk i Enköping på over 200 pint, har nu fået den imponerende bukkeopsats målt op af det svenske jægerforbunds trofæopmåler. 

En opmåling, som har været afventet med spænding, da bukken meget vel kunne vise sig at være ny svensk rekord. 

LÆS også: SVENSK REKORD FOR RÅBUK

Flere havde da også næsten udråbt septemberbukken som ny svensk rekord, da den var noget tungere end den gamle rekordholder fra Widtsköfle.

Bukken blev i følge Jaktjournalen vejet ind til 1.010 gram. Widtsköfle-bukken, der blev skudt i 1982, vejede 970 gram. Widtsköfle-bukken var i en periode også officiel verdensrekord inden for CIC.

Alligevel modtog Ricklings trofæ “kun” 245,43 point under det svenske jægerforbunds opmåling. Widtsköfle-bukken blev i 1982 noteret til 246,9 point.

 

Joacim Rickling er ikke den eneste, der har nedlagt en buk på over 200 CIC point i året 2020. Også Emelie Eriksson har fået målt et bukketrofæ på over 200 CIC point. 

 
 
Det blev altså lige ved og næsten for Joacim Ricklings toptrofæ.

Selv om vægt betyder rigtig meget i det opmålingssystem, der er udviklet af CIC, er det ikke altafgørende. 

Og selv om bukken fra 2020 var tungere end rekordholderen faldt den ikke på alle områder i god smag hos opmåleren, der valgte at give den fradrag på skønhed.

Desuden mistede bukkeopsatsen vigtige point, da den ikke havde det udlæg, som CIC anser som ideelt for en råbuk.

Bukkens udlæg var ikke stort eller bredt nok i forhold til bukkeopsatsens højde og bukken scorede derfor 0 point i denne kategori, hvor der maksimalt – og meget ofte – hentes 4 point.

LÆS også: NETNATURSHOPS UDSTYRS-FORSLAG TIL BUKKEJAGT

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »