Udmelding fra det tyske TVT har været omdrejningspunktet i flere debatter om spredning af afrikansk svinespest, og her bringes som supplement til diskussionen links – også til modstridende forklaringer på spredningen

Af Redaktionen

Hvordan kommer man Afrikansk svinepest til livs?

Det er der delte meninger om.

I Danmark mener Miljø-og fødevareminister Esben Lunde Larsen, at grænsehegn og udryddelse af dansk vildsvinebestand kan forhindre, at smitten breder sig fra vildsvin til svinestald – hvis altså at den frygtede afrikanske svinepest kommer til landet.

Det tyske TVT mener dog, at smitterisikoen især koncentrerer sig om mennesker, der bærer smitten over landegrænsen via ikke varmebehandlet kød.

Vi refererede d. 22. februar 2018 dyrlæge Dr. Susanne Hartmann, der har set nærmere på spredning af den smitsomme afrikanske svinepest, som endnu ikke er konstateret i hverken Tyskland eller Danmark. Og hendes konklusion er klar. Det er mennesker, der spreder smitten. Ikke vildsvinene.

KlIK og læs mere. Afhandling frifinder vildsvin som smittebærer 

Dr. Susanne Hartmann er en del af Veterinærforeningen TVT – die Vereinigung der Tierärzte für unabhängigen, som har dyrevelfærd og beskyttelse som fokusområde. Foreningen tæller i dag ca. 1.300 tyske dyrlæger og ca. 40 naturforskere.

Enkelte har eftersøgt den omtalte afhandling, som vi her på siden omtalte, og efter henvendelse til TVT bringes herunder link TVT’s korte redegørelse omkring afrikansk svinepest.

KLIK og læs mere  

Den korte redegørelse er tilsyneladende det eneste skriftlige materiale, der p.t. er frigivet fra TVT. Om der senere frigives en egentlig redegørelse, har vi ikke på nuværende informationer, der peger i retning af.

Men indholdet i den faglige presseudmelding fra dyrlæge Dr. Susanne Hartmann har mødt modstand, og i en debat på de sociale medier linkes der til artiklen “Epidemiological analyses of African swine fever in the Baltic States and Poland”

En rapport, der står i kontrast til den udmelding, som er udgået fra TVT.

Den særligt interesserede kan desuden læse flere nyheder om afrikansk svinepest i Netnatur.dks samling af artikler om svinepest. En samling, der kan tilgås ved at klikke på nedenstående link

KLIK og læs mere om svinepest

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...