Når du har dansk jagttegn og et EU våbenpas, så er det ingen sag at få sig et svensk jagttegn eller jaktkort – alt kan klares hjemmefra

Artiklen Svensk jagttegn – sådan gør du, er en del af en artikelserie, som beskriver hvordan du kan erhverve dig jagttegn i de mest populære jagtlande.
Klik og læs JAGTTEGN UDLAND

Af Redaktionen

Alle som vil går på jagt i Sverige, skal betale svensk jagttegnsafgift.

Det svenske jagttegn betales online med Visa/Mastercard via nedenstående link til Naturvårdsverket.

På sitet starter du med at registrere dig. Efter at du har gennemført betalingen direkte, kan du få det svenske jaktkort med det samme.

Du får herefter årligt en påmindelse pr. mail, når det et tid til at forny det svenske jaktkort.

Du kan betale via linket her: NATURVÅRDSVERKET

Hvis man har et EU våbenpas, kan man i ro og mag deklarere sine våben hjemmefra, i stedet for at skulle igennem tolden ved grænsen.

Du går slet og ret ind på nedenstående link og deklarere dine våben og den ammunition du medbringer:

DEKLARER VÅBEN HER

Det er vigtigt, at du husker at afmelde til Tullverket igen, når du er kommet hjem.

Tullverket sender dig i øvrigt en påmindelse pr. mail på den dato, du har angivet for at returnere igen.

Jagt i Sverige er især et populært rejsemål for danske jægere pga af bukkejagten i august, da Sverige tillader jagt på bukke i brunst eller efterbrunst. Men også elgjagt og jagt på vildsvin får danske jægere til at rejse til Sverige hvert år. Men jagten over Sundet er ikke kun forbundet jagt med riffel: Det er også fuglejagt. Rype, tjur og andre former for skovfugle i Sverige og Norge vægtes højt, når danske jægere planlægger sæsonen.
Skal man på bukkejagt i Sverige, skal man dog være klar over, at landet fra sæsonen 2022 harmoniserer jagten med store dele af det europæiske kontinent idet man tillader bukkejagt i foråret over alt i Sverige. 

KLIK og læs også:SVERIGE INDFØRER FORÅRSJAGT PÅ RÅBUK

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »