Det er omkring dette tidspunkt, at tyttebærene er modne. Så hvis du vil sikre dig noget velsmagende syltetøj til vinterens vildtretter, så er det om at komme afsted

Af Redaktionen

Tyttebær er en virkelig delikatesse, og den nøjsomme plante gror villigt på de magre hede-jorder.

Du skal bruge

500 g tyttebær

1 dl vand

2½ dl rørsukker – gerne økologisk

En smule citron

Evt. Atamon til konservering

Sådan gør du

Rens tyttebærrene.

Kog bær og vand i 5-10 minutter.

Fjern evt. skum.

Rør sukker i lidt ad gangen til sukkeret er opløst.

Smag til med citron.

Skyl glas i Atamon og hæld syltetøjet i glasset.

Som en lille variant, så prøv også blot at vaske en håndfuld friske bær, og så ryst dem sammen med lidt sukker. Et dejligt tilbehør til en grillret på terrassen.