Indisk stat kræver at ansøgere om våbentilladelse sender en selfie, der viser, at de planter træer. Først derefter udstedes der måske en våbentilladelse

KLIK og læs mere om klima, miljø og SKOVDRIFT

Af Redaktionen 

Beboerne i det nord-indiske distrikt Ferozepur er ligesom de fleste andre indbyggere i staten Punjab, der tæller i alt 22 distrikter, meget glade for  biler, våben og mobiltelefoner.

Det oplyser Chander Gaind, der er distriktskommissær i Ferozepur til BBC.

Nu håber han de vil blive lige så glade for at plante træer.

Vil man have en våbentilladelse, må man nemlig bidrage til distriktets grønne profil.

Derfor skal man plante mindst 10 træer og sende en selfie af bedriften. Først derefter kan man måske få en våbentilladelse. 

Ferozepur er én af 22 distrikter i staten Punjab, og der bor omkring to millioner mennesker i distriktet, der i 1980’erne og 1990’erne var præget af voldelig optøjer. 

Det nye tiltag er en del af en ny lov, der blev indført den 5. juni 2019 og det nye tiltag skal være med til at løfte landets ønske om en grøn profil. 

Men det er ikke tilstrækkeligt, at sætte 10 planter i jorden, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at få udstedt en våbentilladelse. Men skal også tage et billede af træerne en måned efter de er plantet. Billedet skal dokumentere, at planterne er i live og er kommet godt i gang. 

Indien har et mål om at en tredjedel af landets samlede areal skal dækkes med skov.Ifølge en rapport fra India State of Forest var 23,34 procent af landets areal dækket af skov i 2017.

Kan ansøgeren bevise, at han har passet træerne godt, begynder en undersøgelse omkring mere personlige forhold inden der evt. bliver udstedt en tilladelse til at besidde våben. 

BBC oplyser, at der siden loven trådte i kraft, er udstedt mellem 20-25 nye personlige våbentilladelser på baggrund af cirka 100 ansøgninger. I alt er der i staten Punjab udsted cirka 300.000 våbentilladelser, oplyser JP.dk

Myndighederne håber, at det nye tiltag kan føre til, at der plantes cirka 12.000 nye træer om året. Et tiltag, der anses som en nødvendighed, da distriktets vejnet udvides på bekostning af mange gamle træer, der må fældes.

KLIK og læs også: HER KAN VERDENDS KLIMASKOVE ETABLERES

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »