Det er endnu uklart, hvad der er årsag til, at den polske ulv bed to legende børn tæt på et bebygget område. Var den syg, var det en fangeskabsulv og var det overhovedet en ulv?

Af Redaktionen

Angrebet på to børn i det sydøstlige Polen har udløst en række spekulationer. I området, hvor angrebet fandt sted, skulle der i følge tilgængelige oplysninger opholde sig cirka 700 ulve, men hvad der fik den nu nedlagte ulv til søge mod huse og bide to børn på hhv 8 og ti år, er stadig uklart.

Ulven, som menes at stå bag overfaldet, undersøges nu af myndighederne og indtil der forligger en officiel udtalelse kan der ikke drages endegyldige konklusioner.

LÆS også: Ulv nedlagt efter påstået angreb på to børn

Ulv eller hybrid?

Den danske biolog Bo Håkansson fra Danmarks Naturfredningsforening har været i kontakt med en polsk ekspert, der rejser spørgsmål om hvorvidt det overhovedet var en ulv, der angreb de to børn. Måske var der tale om en hybrid – altså en ulv med hundeblod i årene.

I mail sendt til Netnatur.dk d. 30.juni 2018 skriver Bo Håkansson bl.a.:

” En af de involverede polske eksperter oplyser i en mail, at man mistænker, at der er tale om en ulv eller mulig hybrid, der er undsluppet fra ulovligt fangenskab”

Bo Håkansson fortsætter og skriver:

” Det oplyses, at der i Polen er flere dokumenterede sager om ulovlig indfangning af ulve-hvalpe, der så holdes ulovligt i fangenskab. Dyrets poter viste samme tegn/skader, som disse ulovligt holdte dyr.”

Ulv fra fangeskab

Her på siden har vi tidligere refereret en polsk ulveekspert, der har fremført beslægtet antagelse, da hun er  overbevist om, at den meget lidt sky ulv er en ulv, som i et eller andet omfang har været i kontakt med mennesker under opvæksten.

LÆS også: Var ulven, der angreb to børn, præget på mennekser? 

Hvor vidt de polske myndigheder kan dokumentere, at ulven har været i menneskehænder, må fremtiden vise, men Bo Håkansson mener, at ulven på den offentliggjorte video, rejser mistanke om, at det slet ikke er en ulv men derimod en hybrid.

” DNA analysen skal ses i forhold til en mistanke ud fra dyrets udseende om, at det måske ikke er en “ren” ulv, men muligvis en hybrid”, skriver den danske biolog, der priser sig lykkelig over, at de to børn ikke kom mere til skade end de gjorde – uanset om det var en hund, en hybrid eller en ulv.

I følge Håkanssons oplysninger var der tale om “overfladiske skader, der var ikke “bidt gennem stoffet”

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »