Også indenfor jagt bobler iværksætteriet og herunder kan læses om 10 danske udviklingsprojekter, som gør det endnu bedre at være jæger

Af Michael Sand

Traditionelt og innovativt. To ord som kan virke modstidende, men som ikke desto mindre kendetegner det man kalder jagtbrancen.  

Jægerne værner om traditionerne og den klassiske tilgang til det at gå på jagt og være jægere. Men … det skal ikke være så klassisk, at det virker hæmmende og der ikke levnes plads til forbedringer og nye tiltag. 

I Danmark blomstrer iværksætteriet og det påvirker også jagtbranchen. Nye produkter og helt nye virksomheder ser i disse dage dagens lys.

Båret af lysten til at gøre en forskel og følge ens ideer til dørs har medført, at underskoven af nye startups indenfor brancen virker stærkere og mere mangfoldig end nogensinde.   

Herunder har vi valgt at præsentere nogle af de for tiden mest innovative virksomheder, som man på den ene eller anden måde kan opleve på Netnatur.dk

Enten virksomheder man møder via bannerannoncer, artikler eller via annonceopslag på sidens tilhørende marked.

Men hvems skal nævnes på Top 10 listen over de for tiden mest innovative jagtudviklere?  

Skal det være ejendomsmæglere med særlig fokus på jagt- og naturejendomme som f.eks. Ejner Kaa og Landbogruppen, som stort set dagligt tilbyder jagt- og lystejendomme til stort set ethvert budget. 

Eller er det sjællandske konservatorfirma Re-Fauna med Sussie Baltsersen, der startede forrige år. Eller Nordjysk Trofæmontering, der for tre år siden etablerede sig i det yderste udkantsdanmark og som i dag har fire mand ansat – udelukkende fokuseret på at udstoppe jagttrofæer. 

Eller … skal det være Hanne Søgaard, der tilbyder malerier efter jægernes foto. Eller hvad Susanne Hjort Nielsen, som har gjort det til en mærkesag at male meget store billeder af skovens dyr. 

Det er også oplagt at se i retning af de danske gins, der i disse år for alvor bider sig fast på det internationale marked. Og på Antlers, der har valgt at producere jagttøj alene til kvinder. Eller Equi Tailor, der udover skræddersyede sadler tilbyder at anvende skind fra nedlagt vildt til alt fra bælter til tasker, våbenfoderaler og beskyttelsesituer til bærbar PC eller MacBooks etc. 

Tiltagene i jagtbrancen og hvem skal man fremhæve? Nærliggende vil det være at gribe til ingen nævnt, ingen glemt. 

Alligevel vil vi herunder pege på 10 virsomheder, som i udpræget grad bemærker sig i disse måneder. Listen er rangeret alfabetisk. 

 

DEERHUNTER

Udvikler af jagttøj til både kongehus og jægere i såvel indland som store dele af udlandet, bemærkede sig internationalt, da Deerhunter vandt en pris for innovativt og alligevel klassisk og britisk inspireret design af jakke-serie. KLIK på linket herover og læs mere.

FIRSTCLASS TROPHY

Danskejet konservatorvirksomhed har siden etableringen vist nye veje i konservator-branchen. Effektivisering og internationalisering har været nøgleordene sammen med en mere prisoverskuelig indgang til det at rejse på jagt. Et alt inkluderet produkt med en samlet og kendt pris – fra bestilling af rejse til trofæerne hænger på væggen er blandt tiltagene. Seneste skud på stammen hos First Claes Trophy er en App, der gør det nemt at beregne prisen på akkurat den udstopning, som jægeren ønsker. 

INSEKTBRILENET

Myg og mitter kan i den grad gøre livet surt for ikke mindst bukkejægerne. I nogle områder er det nærmest umuligt at drive jagt med mindre man har net over hovedet, hvilket dæmper både udsigt og begejstring. Det problem har Insektbrillenet løst. Firmaet udbyder kvalitetsbriller med net, der sikrer udsigt samtidig med, at insekterne holdes på afstand. Briller tilbydes i forskellige former for styrke.

INSECT-STOP

Flåter er ikke blot en irriterende plage. Det er heller ikke uden risiko at blive bidt af de blodsugende flåter, der kan overføre flere infektioner, hvis de får lov til at sidde for længe. For jægere og andre, der færdes i naturen, er flåtbid en kalkuleret “erhvervsrisiko”. Danske Insect-stop har dog udviklet et koncept, der gør langt mindre sandsynligt, at man bliver bidt. Bukser, skjorte og hat – ja sågar liggeunderlagt til hunden, holder flåt, lopper og andre insekter som myg og mitter på afstand. For procenten har det være afgørende, at jagttøjet ikke bare er effektivt. Det skal også være i tråd med jægernes ønske til funktionelt og tidssvarende jagtbeklædning. 

JAGTTEGN.NET

Siden opstart har Jagttegn.net markeret sig på en målrettet og effektiv tilgang til undervisning af nye jægere. Denne udvikling fortsætter under de “nye” ejere, der udbygger det populære elearnings-program, der skal gøre det endnu nemmere at bestå den obligatoriske jagtprøve og de efterfølgende skydeprøver.

TORP SOLOTION

Det er ikke en naturlov, at en bukkeopsats skal hænge på væggen. Med et rustikt design med fokus på moderne og ofte minimalistisk indretning har familieejede Torp Solution søsat en række trofæ-stativer til bukkeopsatser og gevirer fra andet og større hjortevildt. Nye tiltag er i støbeskeen som virksomheden løfter sløret for i sensommeren 2020 

TROPHY PLATES

Jægernes trofæplader ligner hinanden til forveksling. Men det udfordrer Trophy Plates, der udover traditionelle trofæplader, tilbyder en lang række nye tiltag, hvor forskellige former for design understøtter ikke ikke mindst de særlig skattede trofæer i samlingen. Desuden har firmaet udviklet et stativ, der gør det muligt at placere bukkeopsatsen på f.eks. et skrivebord. 

SICCARO

I det populære TV-program “Løvens Hule” gjorde stifterne af Siccaro sig særlig opmærksom i jagtbranchen. De fleste jægere har en jagthund og opfindelsen af det hurtig-tørende hundedækken ramte et vådt sted og naturligvis kunne en af de jagtglade “Løver” se perspektiverne, hvorfor han valgte at gå ind i projektet. 

SMOKEPINS

Der er ikke meget, der overgår smagen af koldrøget dyrekølle! Men før køllen ligger i køleskabet – klar til servering, er der gået både tid, penge og – ikke at forglemme – en hel del CO2, når køllerne først skal afleveres og senere afhentes hos den, som ryger kødet. Det problem har Smokepins – som mange sikkert husker fra Løvens Hule – løst ved at udvikle rygepinde, som betyder, at stort set alle – tilmed i ordets bogstaveligste forstand – nu kan koldryge vildt og fisk på egen adresse.

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »