I bekendtgørelsen om jagttiderne blev der i 2014 foretaget nogle ændringer med hensyn til reguleringen af ræve

Af Redaktionen

Reguleringen af rævehvalpe uden for graven må helt som tidligere foretages i perioden fra den 1. juni til 31. august uden forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen.

Her er alt, som det hidtil har været.

Og det nyeste

Det nyere element er, at reguleringen må foretages fra halvanden time før solopgang til halvanden time efter solnedgang i denne periode.

“Det er således IKKE tilladt at skyde ræv i jagttiden 1. september til 31. januar i tiden før solopgang og efter solnedgang.”

Et andet element i bekendtgørelsen er, at der ikke længere kan reguleres ræv UDEN forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen i perioden 1. marts til 31. maj, som man tidligere kunne praktisere.

LÆS MERE HOS: NATURSTYRELSEN

Lidt om ræven

Ræven hører til hundefamilien, ligesom eksempelvis ulven og sjakalen, og ræven ligner da også en mindre hund.

Med sit trekantede ansigt, spidse snude, den røde farve og den lange, buskede hale som oftest er hvid i spidsen, er ræven let at genkende.

En hanræv vejer omkring 8 kg, men enkelte ræve kan opnå en vægt på 12 kg. Hunnerne er mindre og vejer 6-7 kg. Fra snudespids til halespids er ræven ca. 110 cm lang.

Den karakteristiske røde pels består af to lag; den inderste underuld og de ydre dækhår. Underulden er grålig, mens dækhårene er rødbrune med lyse spidser. Det er de lyse spidser i dækhårene som kan give den røde farve et gråligt skær. På bugen og undersiden af halsen er pelsen gråhvid. Der er dog stor farvevariation individerne imellem, hvilket gør det muligt at kende forskel på dyrene.

Pelsen fældes en gang årligt, hvilket som regel begynder i april måned. I løbet af sommeren vokser den nye pels frem, en proces der først slutter i september-oktober.

Føde

Ræven æder først og fremmest dyrisk føde som mus, harer, kaniner, rådyr, fugle, fugleæg og insekter. Men den tager også frugt, ådsler og husholdningsaffald.

Levevis

Parringen finder sted i januar-februar, og efter en drægtighedsperiode på omkring 53 dage fødes et kuld på 4-8 hvalpe. Når hvalpene er omkring en måned gamle, begynder de at bevæge sig uden for graven. I løbet af efteråret forlader hvalpene familiegruppen. Det hænder dog, at nogle hvalpe bliver i området og hjælper til med opfostringen af næste års unger.

Kilde: Naturstyrelsen