Død kronhjort, fundet i Vendsyssel, udløser spekulationer om dødsårsagen  

Af Redaktionen 

En død kronhjort fundet på mark ved Klokkerholm, i udkanten af den Jyske Ås, har udløst spekulationer om årsagen til hjortens død.

Peter Mejlvang Larsen, der fandt hjorten, mener i følge TV2, at hjorten må være død som følger af skud. Og at der muligvis er tale om krybskytteri. 

KLIK og læs også artikel fra 2007: SPIDSHJORT NEDLAGT I JYSKE ÅS

I området omkring Klokkerholm har kronvildtet først jagttid fra 1. november og hvis hjorten er forendt som følge af skudskader peger meget i retning af ulovlig jagt. Dog ikke nødvendigvis krybskytteri, såfremt hjorten er beskudt i et område, hvor skytten havde jagtretten.

LÆS mere om krybskytteri

Vildtkonsulent Ivar Høst er dog heller ikke sikker på, at hjorten er død af skud. Han påpeger overfor TV2, at hjorten kan være død af andre årsager. 

Denne holdning deles af flere jægere, der har læst opslaget på de sociale medier. Her nævnes bl.a. at en tydelig skade på forløbet kan stamme fra kamp med en anden hjort. 

Det er en kendt sag, at der hvert år omkommer et ukendt antal hjorte som følge af brunstkampe. 

Fundet af den døde hjort er nu meldt til politiet og vildtkonsulenten opfordrer til, at man er opmærksomme på mistænkelig trafik i området

LÆS også: MARKABERT FUND I VEJSIDE

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »