Giftige pølser og dusør for indleverede kattehoveder. Australien skruer op for krigen mod katte, der menes at tage en million vilde fugle – om dagen

Af Redaktionen

Krigen mod Australiens katte er skruet op efter at myndighederne i 2015 besluttede sig for at reducere bestanden, som man har tidligere har vurderet til at tælle cirka 15 millioner vilde katte. Dette tal er dog nedjusteret og flere steder fra hævdes det nu, at tallet snarre er 2-6 millioner fritlevende katte.

KLIK og læs også: Australien erklærer de vilde katte krig

Huskatte er ikke en del af Australiens oprindelige fauna og de udgør en trussel mod en række fuglearter, da kattene  – udover 1,7 millioner krybdyr og padder – menes at tage livet af en million fugle hver dag.

Myndighederne har brugt forskellige former for bekæmpelse – bl.a. en avanceret udvikling, der kan sprøjte gift på de katte der passerer inden for en vis afstand. Den elektroniske skanner sikre, at kun katte og ikke andre levende dyr bliver ramt af giften, som er dødelig, når kattene slikker pelsen og dermed optager giften.

KLIK og læs også: Katte udryddes med robotter

Indlevering af hoveder fra døde katte er også et af midlerne, der anvendes og efter at myndighederne i Queensland i det nordlige Australien er begyndt at tilbyde 7 dollar for hver skalp, er der indleveret over 200.000 kattehoveder.

I bestræbelserne på at bringe de mange katte ned i antal anvendes der også nogle steder giftige pølser, der smides ud fra luften. Pølserne er bl.a. lavet af kød fra kænguru og indeholder planter, som kattene ikke kan tåle.

Den massive kamp mod kattene har mødt modstand fra organisationer, der finder bekæmpelsen uetisk og som hævder, at strategien bærer for meget præg af en spredehaglsmodel. Ifølge nogle af kritikerne burde man i stedet arbejde mere målrettet i de områder, hvor problemet er størst.

Målet for myndighederne i Australien er, at der i 2020 skal være dræbt 2 millioner katte.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »