– Tusindvis af jagtvåben kan vise sig ubrugelige ved et pludselig forbud mod brug af bly til riffeljagt. Det frygter jagtkonsulent i det svenske jægerforbund 

Af Redaktionen 

Danmark vil som det først land i verden indføre et forbud mod brug af bly til jagt. Ikke kun under jagt med hagl. Men nu også – efter alt at dømme – et forbud mod brug af bly under jagt med riffel. 

Læs også: DANMARK VIL FORBYDE BLY I AMMUNITION TIL RIFFELJAGT

Forbuddet vil i givet fald blive indført med støtte af Danmarks Jægerforbund.

Flere af de europæiske jagtforeninger ser dog meget forskelligt på brug af bly i jagt ammunition, som EU i den seneste tid har sat under lup. 

Hvor Danmarks Jægerforbund, der repræsenterer omkring en fjerdedel af de danske jægere, mener, at et forbud mod brug af bly i riffelammunition er det eneste rigtige at gøre, ja da mener andre – og herunder f.eks. det svenske jægerforbund, – at et forbud nu og her kan medføre alt for store omkostninger.

Ikke mindst for våbenejerne.  

Debatten om anvendelse af bly til jagt ruller over Europa og blandt de ting, der diskuteres, er også brug af f.eks. kobberkugler i områder med skovdrift.

 

Daniel Ligné, der er jagtkonsulent i det svenske jægerforbund, erkender dog, at Danmark meget vel kun er det først land, som vil indføre forbund mod brug af bly, og han begrunder dette synspunkt med, at EU allerede har besluttet at brug af bly til jagt skal udfases. 

Til det uafhængige svenske jagtmedie Jaktjournalen påpeger den svenske jagtkonsulent dog, at overgangen til alternativ ammunition bør være så lempelig som mulig. 

– Overfor et pludseligt forbud, vil hundredtusindvis af jagtvåben være ubrugelige, lyder det fra Daniel Ligné.

Læs også: ER DIN RIFFEL STOR NOK TIL JAGT MED BLYFRI AMMUNITION?

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »