– Den nye forårsjagt på råbuk i hele landet skal tages op til fornyet overvejelse. Sådan lyder det fra svenske socialdemokrater

Af Redaktionen

Den helt nye svenske råvildtjagt, der tillader forårsjagt på råbuk fra første maj, er endt i en politisk debat, der kan risikere, at skrue sæsonstarten tilbage til den oprindelige, som var den 16. august. Flere socialdemokrater er modstandere af forårsjagt i hele landet, da forholdene er meget forskellige i et land, som spreder sig over ikke mindre end  407.311 km² landareal.

Flere svenske socialdemokrater er modstandere af forårsjagt på råvildt i hele SverigeSenest har Socialdemokratiet i Stockholm støttet et forslag, hvor man ønsker, at beslutningen om forårsjagt i hele landet skal tages op til fornyet overvejelse.

Læs også: SVERIGE INDFØRER FORÅRSJAGT PÅ RÅBUK

I følge Svensk Jakt begrundes forslaget med, at lokal og regional vildtforvaltning bør være grundlaget for al jagt.

– Det burde være oplagt, at vi skal regulere vildtbestandene ud fra viden om lokale forhold. Derfor er det mærkeligt, når regeringen ikke lytter til, hvad de lokale repræsentanter for jagten mener. Sådan lyder sammendraget fra forslagsstillerne. 

De henviser til det svenske jægerforbunds afdeling i Sydsverige, som mener, at jagt på råbuk øger jagttrykket og risikerer at skade forvaltningen.

– Sverige er et langt land og forholdene er meget forskellige. I syd er gårdene generelt ret små. Det gør det meget sværere at håndtere råvildtet, da de samme dyr kan bevæge sig over mange forskellige jagtmarker.

Læs også: LÆSERBREV OM NYE SVENSKE JAGTTIDER PÅ RÅVILDT

– Vildtet skal være det centrale og derfor bør regeringen i lighed med jægerne sætte vildtet i centrum og stræbe efter bæredygtig jagt.

Modstanderne af den nye bukkejagt oplyser desuden, at de efterlyser en bedre kønsfordeling i hjortebestanden og en langsigtet klog forvaltning. Noget de ikke mener kan opnås med en jagtform, der yderligere forvrider kønsfordelingen, da forårsjagten i sagens natur kun er rettet mod handyr. 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »