Koldblodig ulv ved Hallstahammar lod sig ikke skræmme af mennesker, der råbte af den, da de så den midt på dagen

Af Redaktionen

Den 2. september blev en kat taget af en ulv ved højlys dag. Hændelsen fandt sted ved en gård i nærheden af Hallstahammar nordvest for Stokholm.

Ulvens adfærd har vagt medieopsigt. Især fordi den ikke lod sig skræmme, selv om der blev råbt af den, da to personer forsøgte at jage den bort. Det oplyser SVT Nyheter Västmanland.

Ulven er muligvis identisk men den ulv, som har været på spil tidligere og som indtil d. 15. august lovligt kunne nedlægges inden for en udpeget zone, da den bl.a. havde opført sig truende overfor en 11 årig dreng i et bynært område ved Kolsva.

Landmanden Yngve Lorenz er således ikke i tvivl om, at det er den såkaldte Kolsvaulv, der nu er på spil igen.

Lod sig ikke skræmme

Landmanden opdagede ulven midt på dagen, på et tidspunkt hvor han talte med en medarbejder på gården. Ulven var da kun cirka 50 meter fra dem.

– Vi skreg og forsøgte at skræmme den bort, men den så upåvirket på os. Derefter fortsatte den omkring et af husene på gården. I det samme hørte vi en indbygger på gården råbe “Ulv, med kat i munden.” Det fortæller Yngve Lorenz til SVT News Västmanland.

Læs også: Ulvejagt fortsætter

Ulven forsvandt herefter ud over markerne med den døde dat, og landmanden fortsatte bagefter i sin bil. Han var opsat på at nedlægge ulven, hvis han fik chancen. Og chancen fik han, men den frygtløse ulv blev alligevel ikke skudt.

Han besluttede sig nemlig for at ringe til myndighederne for at sikre sig tilladelse til at skyde ulven, som han spottede ikke særlig langt fra sin ejendom, hvor den var begyndte at æde katten.

Länsstyrelsen mente dog ikke der var grundlag for at give landmanden tilladelse til at skyde ulven. Der var ikke en dissideret trussel forbundet med situationen, lød det i afslaget, der i sagens natur blev  givet over mobiltelefonen.

LÆS også: Ulv truer 11 årig dreng

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »