Almindelige jagttrofæer på vej til at blive sjældne og en montage med fire havdykænder på en kunstig sten er om ikke den første af sin slags, så måske den sidste

Af Redaktionen

Fremtidens jægere kommer næppe til at pynte deres hjem med nedlagte fløjlsænder eller tilsvarende havlitter. De to arter har netop haft deres sidste jagtsæson.

Læs også:

JAGTSTOP: TRE ANDEARTER FREDES

Som trofæ er nedenstående montage derfor på vej til at blive ret unik. Om ikke den første af sin slags, så givet den sidste.

Selv om havlit optræder i millioner og selv om det danske jagtudbytte er yderst beskedent og som regel skal tælles i hundrede, er der ikke tradition for at vildtarter kommer tilbage som jagtbare, når først de er fjernet fra listen.

LÆS OGSÅ:

KRIKAND SOM TROFÆ

 

Dykænder som trofæ

Montagen med de fire dykænder er udarbejdet af Nordjysk Trofæmontering og “over vandet” ses en edderfugl, “i vandet” et havlit og “under vandet” ses h.h.v. sortand og fløjsland.

Sidst nævnte kaldes også for spejlvinge og ses her udstoppet med en lille snegl i næbbet mens sortanden forsøger at rykke muslinge af den tangbevoksede kunstige sten.

Se også: HVINAND SOM TROFÆ

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »