Er kravet om arealkrav skudt ned … eller er kravet bare skudt til hjørne? 

Af Redaktionen 

Efter et møde med Jan Eriksen, formand for Vildtforvaltninsrådet, står det for Dansk Land og Strand (DLS) klart, at kravet om indførsel af arealkrav i forbindelse med jagt er skudt ned. I hvertfald for en tid.

Det oplyser formand for Dansk Land og Stand, Erik Clausen, der havde taget initiativ til mødet, der blev afviklet i Korsør den. 8. februar. 

KLIK og læs også: Lea Wermelin modtager åbent brev fra DLS

Erik Clausen roser formanden for Vildtforvaltninsgsrådet Jan Eriksen. Både for at deltage i mødet og for den dialog, som DLS i almindelighed oplever de har med rådets formand selv om foreningen – der er Danmarks ældste jagtorganisation – ikke er medlem af Vildtforvaltningsrådet. 

På spørgmåler om hvorvidt de danske jægere fremover skal underlægges arealkrav, er det DLS-formandens opfattelse, at dette ser meget usikkert ud. 

 – Efter min fornemmelse efter mødet med Jan Eriksen, er det min klare fornemmelse, at det ikke blive til noget. Det er i strid med lovgivningen.

Klik og læs også: BL: Derfor er arealkrav i strid med lovgivningen

Sådan lyder fornemmelsen fra Erik Clausen, der oplyser, at han meget snart vil sikre, at der udkommer et godkendt referat fra mødet, som kom omkring en lang række andre emner – fra jagt på edderfugle til regulering af mårhund. 

Men i forhold til det helt store spørgsmål om fremtidens jagt-forvaltning er der altså noget, der tyder på, at de mange jægere, som har ytret modstand mod arealkrav, kan ånde lettet op. I hvertfald for en tid. 

KLIK og læs: Forhold til arealkrav undersøg på sociale medier 

Jægerforbunderts forslag om indførsel af tvangsaftaler hen over skel blev også berørt under mødet. 

Men heller ikke denne model tror DLS-formanden på har sin gang på jorden. 

– Der kommer ikke noget godt ud af at tvinge folk til at indgå aftaler, lyder det fra Clausen.

Han mener, at man skal arbejde på at fastholde den nuværende model, hvor jagten reguleres via jagttider, da denne model sikre jægerne størst mulig frihed samtidig med, at den medvirker til fremgang for en lang række vildtbestande. Herunder ikke mindst kronvildtet. 

Læs også: DJ formand irettesættes af formand for Bæredygtig Landbrug

– Den model, vi har i dag, har fungeret i måske hundrede år eller mere. Og der er ingen grund, at vi skal begynde at tryne jægerne. Hverken dem med et stort jagtareal eller dem med et mindre, siger han til Netnatur.dk

Erik Clausen ser dog en stor udfordring i, at så mange jægere har valgt at stå uden for en jagtorganisation. I dag vælger de fleste faktisk at stå uden for en jagtorganisation.  

– Omkring 140.000-150.000 jægere er ikke organiseret og det er vi nød til at forholde os til. Derfor er der behov for nytænkning i forhold til den måde, som vi lovgiver på i dag. Det er efter vores mening vigtigt, at de mange jægere, som ikke er medlem af DJ eller DLS, også bliver hørt. 

Erik Clausen er derfor glad for, at Lea Wermelin, den stadig nye minister på jagtområdet, ser ud til at sende langt flere tiltag i høring end hendes forgængere inden hun tager en beslutning. 

– Det sikre efter min mening, at der træffes mere bæredygtige beslutninger, lyder det fra Erik Clausen.

LÆS OGSÅ: Folkestyret har sejret, Hjorteplanen er faldet

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »