Morten Messerschmidt (DF) og Peter Seier (NB) tager afstand fra EU-kommissionens omfattende planer om forbud mod jagt og fiskeri i danske Nature2000 områder  

Af Redaktionen. Foto: Folketinget.dk

Sidst i november 2020 kunne man i et Facebooksopslag læse, at Peter Seier fra Nye Borgelige (NB) tager afstand fra EU-kommissionens planer om at forbyde jagt og lystfiskeri i danske Nature2000 områder.

LÆS også artikel fra 10. november:

EU VARSLER VOLDSOM INDSKRÆNKNINGER I JAGTRETTEN

Peter Seier er valgt i Sjællands Storkreds og på Facebook følges han af mere end 35.000 profiler.

Herunder kan man læse et uddrag af hans opslag:  

” EU-kommissionen har netop fremsat en vejledning om fremtidig EU-politik, der vil forbyde jagt, fiskeri og skovbrug i helt op til 10 % af EU’s samlede landmasse og havområder. Det sker angiveligt fordi, det skal sikre biodiversiteten i de implicerede områder.

Forslaget bygger på en (mis)forståelse om, at bæredygtig jagt og fiskeri udelukker opretholdelsen af sund biodiversitet og gode vilkår for dyrene. Men faktisk har jagt og fiskeri i mange henseender positive påvirkninger på biodiversiteten og dyrenes vilkår i naturen, da det sikrer en sund dyrebestand.”

LÆS også: NATURA 2000 – HVAD ER DET LIGE DET ER?

Foto: Peter Seier

Nye Borgelige er dog ikke det eneste parti, der frygter, at jægerne og lystfiskerne kan blive sorteper i de omfattende planer, som EU-kommissionen har udarbejdet for de danske Nature 2000 områder. 

Også Morten Messerschmidt (DF), der på Facebook følges af 66.279 profiler, har valgt at slå et slag for de danske jægere og lystfiskere.

I et opslag på Facebook skriver han bl.a.følgende:  

Prøv at se dette kort, hvor omfattende det er. Og især begrundelsen, hvor Kommissionen sidestiller aktiviteter såsom ”minedrift, fiskeri, jagt eller skovbrug”, virker helt på månen.”
 
Uddrag af Mortes Messersmidts indlæg fortsætter efter præsentation af kort.
 
I Danmark er der cirka 220.000 personer, der kan indløse jagttegn og i følge DTU er der mellem 200.000-300.000 lyst- og fritidsfiskere. Både jægere og lystfiskere vil blive berørt af de fremlagte planer for Nature2000 områder. 
 
” Hvad i alverden har minedrift med jagt og lystfiskeri at gøre?? Har de fuldstændig tabt sutten i Bruxelles?
 
Men nu mener EU-kommissionen så, at den slags er ”uforeneligt” med det strenge beskyttelsesniveau, som gælder for Natura2000. Igen bliver jeg bare misundelig på Storbritannien.
 
De er nu ude og kan selv afgøre, hvordan der skal jages og fiskes. Vi er stadig underlagt Bruxelles og må nu kæmpe for de danske jagt- og fiskeritraditioner.
 
Det gør vi så. Jeg har naturligvis krævet svar fra landbrugsministeren og en plan for, hvordan vi hurtigst muligt får skrinlagt Kommissionens planer …”
 

Foto: Folketing.dk

Morten Messerschmidt var medlem af Europaparlamentet for Dansk Folkeparti, valgt ved Europa-Parlamentsvalget 2014 med 465.758 personlige stemmer, hvilket er det højeste antal personlige stemmer, der nogensinde er givet i Danmark. KILDE: Wikipedia 

Læs også: JAGTORDFØRER AF BÅDE GAVN OG NAVN

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »